Česnakų žalumynai žiemai
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Žali česnako stiebai žiemai gali būti lengvai paruošiami. Marinuokite žalumynus ir užšaldykite. Šis variantas yra paprasčiausias, paruoštų žalumynų žiemą galima dėti į įvairius patiekalus, įdarus, padažus. Šaldyti česnako lapai puikiai tinka pyragų įdarui. Juos galima derinti su kitais žalumynais, daržovėmis, varške, fetos sūriu ir kiaušiniu. Jūsų pasirinkimas. Marinuoti česnako lapai idealiai tinka barščiams. Likus porai minučių iki gaminimo pabaigos, įdėkite šaukštą sūdytų česnako lapų ir barščiai prisipildys aromato. Būtinai perrinkite česnako lapus, rinkdamiesi tik minkštus lapus ir ūglius. Gaminimo metu atsižvelkite į druskos kiekį.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Česnakų žalumynai2~3 sijos
-
Druska2 šaukštai
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškime česnako stiebus ir druską.
-
2. Rūšiuojame žalumynus. Derliui nuimti reikia tik minkštų, šviežių ir jaunų česnako lapų.
-
Reklama
-
3. Susmulkinkite česnako žalumynus ir supilkite į dubenį.
-
4. Mes pasirenkame švelnius ir sultingus česnako stiebus, supjaustome juos gabalėliais ir užšaldome.
-
Reklama
-
5. Susmulkintus žalumynus taip pat galima užšaldyti indeliuose arba maišeliuose.
-
6. Ir dar vienas variantas – marinavimas. Sumaišykite susmulkintus žalumynus su druska ir šiek tiek paspauskite. 250 ml stiklainiui reikės didelės kekės žalumynų ir 2 šaukštų druskos (be kaupelio).
-
Reklama
-
7. Česnako lapus sandariai sudėkite į švarų ir sausą stiklainį, uždenkite dangteliu ir laikykite šaldytuve.
-
8. Česnakų lapai paruošti. Žiemą šis paruošimas suteiks jūsų patiekalams vasaros aromatą.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama