Česnakinės bandelės
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Storos, minkštos mazgų formos bandelės bus puikus pasirinkimas pietums su sriuba arba vakarienei su antruoju. Su jomis galite gaminti sumuštinius arba pasiimti su savimi į iškylą. Dėl to, kad į tešlą kartu su mielėmis dedami kepimo milteliai, bandelės bus puresnės ir ilgiau nesudžius. Bandeles prieš kepant patepame česnako mase, kuri suteiks gražią spalvą ir malonų aromatą.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Česnakai2 skiltelės
-
Pienas30 gramų (šiltas)
-
Sviestas20 gramų
-
Žalumynaipagal skonį (džiovinti)
-
Kvietiniai miltai240 gramų
-
Druska1/2 arbatinio šaukštelio (tešlai)
-
Druskapagal skonį (tepimui)
-
Cukrus10 gramų
-
Augalinis aliejus2 šaukštai (bekvapis ir beskonis)
-
Mielės7 gramai (šviežios, presuotos)
-
Vanduo135 gramai (šiltas)
-
Kepimo milteliai1/8 arbatinio šaukštelio
-
Itališkos žolelėspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus česnakinėms bandelėms.
-
2. Į gilų dubenį supilkite šiltą pieną ir šiltą vandenį ir išmaišykite. Mieles sutrupinkite į skystį, įdėkite druskos, cukraus, augalinio aliejaus ir maišykite, kol ištirps. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti į dubenį. Minkykite minkštą tešlą.
-
Reklama
-
3. Iš tešlos suformuokite rutulį ir sudėkite atgal į miltais pabarstytą dubenį. Uždenkite dubenį ir padėkite į šiltą vietą 45-60 minučių, kad pakiltų. Tešla turi padidėti 2-3 kartus.
-
4. Pakilusią tešlą dėkite ant lengvai miltais pabarstyto stalo, tešlą padalinkite į lygias dalis ir suformuokite rutuliukus. Uždenkite rutuliukus švaria šluoste ir palikite 10 minučių. Kiekvieną rutuliuką susukite į dešreles ir suriškite laisvu mazgu. Iš abiejų pusių sukiškite galus į vidų, formuodami bandeles.
-
Reklama
-
5. Bandeles sudėkite į keksiukų formą, kad joms liktų vietos augti. Bandeles uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 15-25 min., kad pakiltų.
-
6. Nulupkite ir susmulkinkite česnaką. Dubenyje sumaišykite česnaką, aliejų, žoleles ir itališkas žoleles.
-
Reklama
-
7. Pakilusias bandeles aptepkite česnakų mišiniu. Skardą su bandelėmis pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-25 minutes, kol paruduos. Išimkite gatavas bandeles iš orkaitės, uždenkite, atvėsinkite ir patiekite.
-
8. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama