Česnakinės bandelės

Česnakinės bandelės

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Storos, minkštos mazgų formos bandelės bus puikus pasirinkimas pietums su sriuba arba vakarienei su antruoju. Su jomis galite gaminti sumuštinius arba pasiimti su savimi į iškylą. Dėl to, kad į tešlą kartu su mielėmis dedami kepimo milteliai, bandelės bus puresnės ir ilgiau nesudžius. Bandeles prieš kepant patepame česnako mase, kuri suteiks gražią spalvą ir malonų aromatą.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Pienas
    30 gramų (šiltas)
  • Sviestas
    20 gramų
  • Žalumynai
    pagal skonį (džiovinti)
  • Kvietiniai miltai
    240 gramų
  • Druska
    1/2 arbatinio šaukštelio (tešlai)
  • Druska
    pagal skonį (tepimui)
  • Cukrus
    10 gramų
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai (bekvapis ir beskonis)
  • Mielės
    7 gramai (šviežios, presuotos)
  • Vanduo
    135 gramai (šiltas)
  • Kepimo milteliai
    1/8 arbatinio šaukštelio
  • Itališkos žolelės
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikiamus ingredientus česnakinėms bandelėms.
    1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus česnakinėms bandelėms.
  • Į gilų dubenį supilkite šiltą pieną ir šiltą vandenį ir išmaišykite. Mieles sutrupinkite į skystį, įdėkite druskos, cukraus, augalinio al...
    2. Į gilų dubenį supilkite šiltą pieną ir šiltą vandenį ir išmaišykite. Mieles sutrupinkite į skystį, įdėkite druskos, cukraus, augalinio aliejaus ir maišykite, kol ištirps. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti į dubenį. Minkykite minkštą tešlą.
  • Reklama
  • Iš tešlos suformuokite rutulį ir sudėkite atgal į miltais pabarstytą dubenį. Uždenkite dubenį ir padėkite į šiltą vietą 45-60 minučių, ka...
    3. Iš tešlos suformuokite rutulį ir sudėkite atgal į miltais pabarstytą dubenį. Uždenkite dubenį ir padėkite į šiltą vietą 45-60 minučių, kad pakiltų. Tešla turi padidėti 2-3 kartus.
  • Pakilusią tešlą dėkite ant lengvai miltais pabarstyto stalo, tešlą padalinkite į lygias dalis ir suformuokite rutuliukus. Uždenkite rutul...
    4. Pakilusią tešlą dėkite ant lengvai miltais pabarstyto stalo, tešlą padalinkite į lygias dalis ir suformuokite rutuliukus. Uždenkite rutuliukus švaria šluoste ir palikite 10 minučių. Kiekvieną rutuliuką susukite į dešreles ir suriškite laisvu mazgu. Iš abiejų pusių sukiškite galus į vidų, formuodami bandeles.
  • Reklama
  • Bandeles sudėkite į keksiukų formą, kad joms liktų vietos augti. Bandeles uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 15-25 min., kad pakiltų.
    5. Bandeles sudėkite į keksiukų formą, kad joms liktų vietos augti. Bandeles uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 15-25 min., kad pakiltų.
  • Nulupkite ir susmulkinkite česnaką. Dubenyje sumaišykite česnaką, aliejų, žoleles ir itališkas žoleles.
    6. Nulupkite ir susmulkinkite česnaką. Dubenyje sumaišykite česnaką, aliejų, žoleles ir itališkas žoleles.
  • Reklama
  • Pakilusias bandeles aptepkite česnakų mišiniu. Skardą su bandelėmis pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-2...
    7. Pakilusias bandeles aptepkite česnakų mišiniu. Skardą su bandelėmis pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-25 minutes, kol paruduos. Išimkite gatavas bandeles iš orkaitės, uždenkite, atvėsinkite ir patiekite.
  • Gero apetito!
    8. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai