Cepelinai su grybais
5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Esu tikras, kad šie cepelinai jums tai tikrai patiks. Noriu papasakoti, kaip gaminti cepelinus su grybais. Tai nepaprastai skanus ir tikrai sotus patiekalas. Patiekalas patiekiamas karštas prie stalo, jį papildo kepti svogūnai ir šoninė, o jei pageidaujama, ir grietine. Mėgstantiems paprastą ir sotų maistą, kuris numalšina alkį ilgiau nei vienai valandai – štai ko jums reikia!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės6~8 vnt
-
Kiaulienos faršas350 gramų
-
Grybai20 gramų (džiovinti balti)
-
Svogūnas3 vnt
-
Salopagal skonį
-
Druska ir prieskoniaipagal skonį (pipirai, kmynai)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pusę bulvių išvirkite su lupenomis, kol suminkštės. Grybus pamirkykite šiltame vandenyje.
-
2. Šoninę supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite į keptuvę ir kepkite iki auksinės rudos spalvos. Atsargiai išimkite ir sudėkite į lėkštę.
-
Reklama
-
3. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Nedideliame kiekyje ištirpintų riebalų pakepinkite pusę svogūno su grybais. Nulupkite ir sutarkuokite bulves (virtas ir žalias). Tinkamai nuspauskite sultis, kad nebūtų vandens pertekliaus.
-
4. Keptus grybus su svogūnais šiek tiek pasūdykite ir pipiruokite, nukelkite nuo ugnies.
-
Reklama
-
5. Sumaišykite su malta mėsa. Suberkite daugiau prieskonių ir išmaišykite. Dideliame puode užvirinkite vandenį ir pasūdykite. Iš bulvių suformuokite paplotėlį, į centrą dėkite įdarą ir atsargiai uždarykite. Sudėkite į verdantį vandenį ir virkite ant vidutinės ugnies.
-
6. Paruoštus cepelinus patiekite su pakepintais svogūnais (atidėjusį svogūną pakepinkite nedideliame kiekyje riebalų iki auksinės rudos spalvos), spirgučiais ir grietine. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama