Burokėlių lecho

Burokėlių lecho

3.9 (30 įvertinimai)

2 Porcijos
9 val.

Apie receptą

Skanus burokėlių lecho patiks visiems daržovių ruošinių mėgėjams. Žiemą galite paįvairinti savo kasdienį meniu ir net papildyti savo šventinį stalą. Šis lecho receptas yra ne tik paprastas, bet ir skanus. Burokėlių lecho galima patiekti vieną arba naudoti kaip barščių užpilą. Žiemą toks pasiruošimas padės bet kada.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Burokėliai
    600 gramų
  • Pomidorai
    400 gramų
  • Svogūnai
    100 gramų
  • Paprika
    100 gramų
  • Aliejus
    0.3 stiklinės
  • Actas 9%
    20 gramų
  • Cukrus
    25 gramų
  • Druska
    10 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus, kad paruoštumėte skanų burokėlių lecho.
    1. Paruoškite ingredientus, kad paruoštumėte skanų burokėlių lecho.
  • Burokėlius išvirkite, kol suminkštės, nulupkite ir sutarkuokite įprasta tarka.
    2. Burokėlius išvirkite, kol suminkštės, nulupkite ir sutarkuokite įprasta tarka.
  • Reklama
  • Nuplautus pomidorus sumalkite per mėsmalę – toks bus lecho padažas.
    3. Nuplautus pomidorus sumalkite per mėsmalę – toks bus lecho padažas.
  • Į puodą supilkite aliejų ir pakepinkite juostelėmis supjaustytą svogūną ir saldžiąją papriką. Paprikos gali būti naudojamos raudonos, gel...
    4. Į puodą supilkite aliejų ir pakepinkite juostelėmis supjaustytą svogūną ir saldžiąją papriką. Paprikos gali būti naudojamos raudonos, geltonos arba žalios. Daržoves kepkite 3-4 minutes nuolat maišydami.
  • Reklama
  • Supilkite pomidorus ir troškinkite 5-7 minutes. Įdėkite druskos ir cukraus.
    5. Supilkite pomidorus ir troškinkite 5-7 minutes. Įdėkite druskos ir cukraus.
  • Į puodą sudėkite burokėlius ir dar 10 minučių troškinkite. Galiausiai supilkite actą ir nedelsdami nukelkite nuo ugnies.
    6. Į puodą sudėkite burokėlius ir dar 10 minučių troškinkite. Galiausiai supilkite actą ir nedelsdami nukelkite nuo ugnies.
  • Reklama
  • Karštą burokėlių lecho supilkite į švarius ir sterilizuotus stiklainius.
    7. Karštą burokėlių lecho supilkite į švarius ir sterilizuotus stiklainius.
  • Užsukite dangtelius ir viskas. Šio lecho derlius yra 2 stiklainiai po 450–500 gramų. Gero apetito!
    8. Užsukite dangtelius ir viskas. Šio lecho derlius yra 2 stiklainiai po 450–500 gramų. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.9/5 (30 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai