Burokėlių lecho
3.9 (30 įvertinimai)
2 Porcijos
9 val.
Apie receptą
Skanus burokėlių lecho patiks visiems daržovių ruošinių mėgėjams. Žiemą galite paįvairinti savo kasdienį meniu ir net papildyti savo šventinį stalą. Šis lecho receptas yra ne tik paprastas, bet ir skanus. Burokėlių lecho galima patiekti vieną arba naudoti kaip barščių užpilą. Žiemą toks pasiruošimas padės bet kada.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Burokėliai600 gramų
-
Pomidorai400 gramų
-
Svogūnai100 gramų
-
Paprika100 gramų
-
Aliejus0.3 stiklinės
-
Actas 9%20 gramų
-
Cukrus25 gramų
-
Druska10 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus, kad paruoštumėte skanų burokėlių lecho.
-
2. Burokėlius išvirkite, kol suminkštės, nulupkite ir sutarkuokite įprasta tarka.
-
Reklama
-
3. Nuplautus pomidorus sumalkite per mėsmalę – toks bus lecho padažas.
-
4. Į puodą supilkite aliejų ir pakepinkite juostelėmis supjaustytą svogūną ir saldžiąją papriką. Paprikos gali būti naudojamos raudonos, geltonos arba žalios. Daržoves kepkite 3-4 minutes nuolat maišydami.
-
Reklama
-
5. Supilkite pomidorus ir troškinkite 5-7 minutes. Įdėkite druskos ir cukraus.
-
6. Į puodą sudėkite burokėlius ir dar 10 minučių troškinkite. Galiausiai supilkite actą ir nedelsdami nukelkite nuo ugnies.
-
Reklama
-
7. Karštą burokėlių lecho supilkite į švarius ir sterilizuotus stiklainius.
-
8. Užsukite dangtelius ir viskas. Šio lecho derlius yra 2 stiklainiai po 450–500 gramų. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.9/5 (30 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama