Burokėliai su krienais ir česnaku
5 (2 įvertinimai)
2 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Burokėliai kažkaip nepagrįstai nepatenka į geriausių žiemai derliaus daržovių sąrašą ir veltui, nes iš burokėlių gaminami nuostabūs užkandžiai. Pavyzdžiui, su krienais ir česnakais. Jei jūsų žieminių naminių ruošinių „dėžėse“ vis dar nėra burokėlių ruošinių, labai rekomenduoju pasigaminti burokėlių užkandį su krienais ir česnaku, nes tai labai skanus užkandis. Jeigu mėgstate aštriai, tuomet krienų ir česnako kiekį galima padidinti.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Burokėliai2 vnt
-
Krienai150 gramų (šaknys)
-
Česnakai6~8 skiltelės
-
Granuliuotas cukrus1 šaukštas
-
Druska15 gramų
-
Obuolių actas50 mililitrų
-
Aliejus60 mililitrų
-
Malti juodieji pipirai1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus, burokėlius geriau išvirti iš anksto.
-
2. Burokėlius sutarkuokite stambia tarka, sudėkite į puodą.
-
Reklama
-
3. Krieno šaknį sutarkuokite arba sumalkite.
-
4. Sutraiškykite česnaką.
-
Reklama
-
5. Į burokėlius ir krienus suberkite česnaką, gerai išmaišykite, pakaitinkite iki 60-70 laipsnių temperatūros.
-
6. Įpilkite druskos, cukraus, obuolių acto, augalinio aliejaus, maltų juodųjų pipirų ir virkite dar 5-7 minutes. Paruoškite sterilizuotus stiklainius.
-
Reklama
-
7. Burokėlius išdėliokite į stiklainius, bet dangtelių neužsukite. Į puodą įdėkite servetėlę, sudėkite stiklainius, užpilkite šiltu vandeniu iki 2/3 stiklainių aukščio, sterilizuokite 15 minučių nuo užvirimo, tada užveržkite dangtelius, apverskite aukštyn kojomis, atvėsinkite.
-
8. Šis burokėlių užkandis yra labai skanus, vidutiniškai aštrus, subalansuoto skonio. Nuoširdžiai rekomenduoju pasigaminti.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama