Burokėliai su krienais ir česnaku

Burokėliai su krienais ir česnaku

5 (2 įvertinimai)

2 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Burokėliai kažkaip nepagrįstai nepatenka į geriausių žiemai derliaus daržovių sąrašą ir veltui, nes iš burokėlių gaminami nuostabūs užkandžiai. Pavyzdžiui, su krienais ir česnakais. Jei jūsų žieminių naminių ruošinių „dėžėse“ vis dar nėra burokėlių ruošinių, labai rekomenduoju pasigaminti burokėlių užkandį su krienais ir česnaku, nes tai labai skanus užkandis. Jeigu mėgstate aštriai, tuomet krienų ir česnako kiekį galima padidinti.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Burokėliai
    2 vnt
  • Krienai
    150 gramų (šaknys)
  • Česnakai
    6~8 skiltelės
  • Granuliuotas cukrus
    1 šaukštas
  • Druska
    15 gramų
  • Obuolių actas
    50 mililitrų
  • Aliejus
    60 mililitrų
  • Malti juodieji pipirai
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus, burokėlius geriau išvirti iš anksto.
    1. Paruoškite ingredientus, burokėlius geriau išvirti iš anksto.
  • Burokėlius sutarkuokite stambia tarka, sudėkite į puodą.
    2. Burokėlius sutarkuokite stambia tarka, sudėkite į puodą.
  • Reklama
  • Krieno šaknį sutarkuokite arba sumalkite.
    3. Krieno šaknį sutarkuokite arba sumalkite.
  • Sutraiškykite česnaką.
    4. Sutraiškykite česnaką.
  • Reklama
  • Į burokėlius ir krienus suberkite česnaką, gerai išmaišykite, pakaitinkite iki 60-70 laipsnių temperatūros.
    5. Į burokėlius ir krienus suberkite česnaką, gerai išmaišykite, pakaitinkite iki 60-70 laipsnių temperatūros.
  • Įpilkite druskos, cukraus, obuolių acto, augalinio aliejaus, maltų juodųjų pipirų ir virkite dar 5-7 minutes. Paruoškite sterilizuotus st...
    6. Įpilkite druskos, cukraus, obuolių acto, augalinio aliejaus, maltų juodųjų pipirų ir virkite dar 5-7 minutes. Paruoškite sterilizuotus stiklainius.
  • Reklama
  • Burokėlius išdėliokite į stiklainius, bet dangtelių neužsukite. Į puodą įdėkite servetėlę, sudėkite stiklainius, užpilkite šiltu vandeniu...
    7. Burokėlius išdėliokite į stiklainius, bet dangtelių neužsukite. Į puodą įdėkite servetėlę, sudėkite stiklainius, užpilkite šiltu vandeniu iki 2/3 stiklainių aukščio, sterilizuokite 15 minučių nuo užvirimo, tada užveržkite dangtelius, apverskite aukštyn kojomis, atvėsinkite.
  • Šis burokėlių užkandis yra labai skanus, vidutiniškai aštrus, subalansuoto skonio. Nuoširdžiai rekomenduoju pasigaminti.
    8. Šis burokėlių užkandis yra labai skanus, vidutiniškai aštrus, subalansuoto skonio. Nuoširdžiai rekomenduoju pasigaminti.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai