Bulvių rutuliukai padaže
4.2 (5 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Idealus patiekalas pietums ar vakarienei! Sotus ir labai skanus! O bulvių rutuliukus padaže paruošti labai paprasta – įprasta bulvių košė ir šiek tiek kulinarinės fantazijos. Jei gausite daug bulvių rutuliukų, galite juos užšaldyti, kad galėtumėte naudoti ateityje. Padažui prieskonius rinkitės pagal savo skonį, naudokite gerai tirpstantį sūrį.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės700 gramų
-
Kiaušinis1 vnt
-
Miltai200 gramų (2 šaukšteliai
-
Druska2 arbatiniai šaukšteliai (1 šaukštelis
-
Svogūnai1 vnt
-
Aliejus4 šaukštai
-
Pomidorų padažas2 šaukštai
-
Chmelisuneli
-
Sūris50 gramų (kietas)
-
Česnakai2 skiltelės
-
Vanduo250 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Nulupkite svogūną ir česnaką. Taip pat nulupkite ir nuplaukite bulves.
-
2. Bulves supjaustykite mažais gabalėliais, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, virkite, kol suminkštės, nukoškite.
-
Reklama
-
3. Į dubenį sudėkite virtas bulves, įdėkite 1 šaukštelį druskos. Trintuvu sutrinkite visas bulves į tyrę.
-
4. Į šiek tiek atvėsusią bulvių košę įmuškite kiaušinį ir suberkite miltus.
-
Reklama
-
5. Bulvių tešlą minkykite rankomis.
-
6. Iš visos bulvių tešlos iškočiokite mažo graikinio riešuto dydžio rutuliukus.
-
Reklama
-
7. Paruoškite padažą. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sudėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite ant vidutinės ugnies iki švelniai auksinės spalvos, nuolat maišydami mentele.
-
8. Į svogūną įberkite 2 arbatinius šaukštelius miltų ir, intensyviai maišydami mentele, toliau viską kartu pakepinkite dar porą minučių.
-
Reklama
-
9. Atskirame dubenyje išplakite vandenį ir pomidorų padažą iki vientisos masės.
-
10. Pomidorų mišinį supilkite į keptuvę su pakepintais svogūnais ir miltais, įpilkite 1 šaukštelį druskos ir prieskonių. Toliau viską kartu troškinkite ant silpnos ugnies, maišydami mentele, kol pastebimai sutirštės.
-
Reklama
-
11. Tuo pačiu metu nedideliame puode užvirinkite 1-2 litrus vandens ir sudėkite visus bulvių rutuliukus į aktyviai verdantį vandenį. Bulvių rutuliukus verdame nuo to momento, kai jie plaukia 3-4 minutes, tada kiaurasamčiu sugauname visus paruoštus bulvių rutuliukus ir dedame į lėkštę.
-
12. O į keptuvėje sutirštėjusį padažą suberiame stambiai tarkuotą sūrį ir per česnako spaudą išspaustą česnaką. Viską stipriai išmaišykite mentele ir nukelkite keptuvę nuo ugnies. Padažas paruoštas.
-
13. Paruoštą padažą supilkite į lėkštėje esančius bulvių rutuliukus ir iškart patiekite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.2/5 (5 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama