Bulvių pyragaičiai su malta mėsa
5 (2 įvertinimai)
2 Porcijos
1 val. 10 min.
Apie receptą
Bulvių pyragėlius galite patiekti kaip karštą patiekalą. Paprasta, sotu ir skanu. Dalinuosi receptu! Kad bulviniai pyragaičiai išlaikytų savo formą, bulves reikia išvirti ir sutrinti su nedideliu kiekiu skysčio. Tyrė neturi būti skysta. Taip pat pyragėlius reikia formuoti iš šiek tiek šiltos masės, nes karšta blogai išlaiko savo formą.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės750 gramų
-
Sumaišyta malta mėsa250~280 gramų
-
Svogūnai1 vnt (vidutinio dydžio)
-
Grietinė3~4 šaukštai (su kaupu)
-
Aliejus40 mililitrų
-
Pomidorų pasta1 šaukštas (arba pomidorų padažo)
-
Sūris50~60 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Prieskoniai mėsaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite iki auksinės rudos spalvos aliejuje.
-
Reklama
-
3. Suberkite maltą mėsą, druską, prieskonius. Kepkite, kol iškeps.
-
4. Pačioje kepimo pabaigoje supilkite pomidorų pastą. Išmaišykite. Palaikykite ant ugnies dar 5 minutes ir nuimkite.
-
Reklama
-
5. Įdaras paruoštas.
-
6. Virkite bulves, kol suminkštės. Visiškai nenupilkite vandens, kuriame virė bulvės.
-
Reklama
-
7. Padarykite tirštą tyrę, įdėdami 2,5 arbatinius šaukštelius aliejaus ir druska pagal skonį. Atidėkite į šalį, kad tyrelė atvėstų iki 40-50 laipsnių temperatūros.
-
8. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, sudėkite grietinę. Išmaišykite.
-
Reklama
-
9. Paimkite erdvią kepimo formą. Šiltą tyrę susukite į teniso kamuoliukų dydžio kamuoliukus. Palikite 5 minutes, kad bulvės šiek tiek apdžiūtų. Tada rankomis suformuokite „krepšelį“.
-
10. Sudėkite mėsos įdarą, lengvai paspausdami šaukštu.
-
Reklama
-
11. Ant viršaus užtepkite grietinės ir sūrio. Išlyginkite. Skardą su sūrio pyragais 15 minučių pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.
-
12. Pasibaigus laikui, išimkite iš orkaitės bulvinius pyragėlius su malta mėsa. Patiekite karštus.
-
13. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama