Bulvių pyragaičiai su malta mėsa

Bulvių pyragaičiai su malta mėsa

5 (2 įvertinimai)

2 Porcijos
1 val. 10 min.

Apie receptą

Bulvių pyragėlius galite patiekti kaip karštą patiekalą. Paprasta, sotu ir skanu. Dalinuosi receptu! Kad bulviniai pyragaičiai išlaikytų savo formą, bulves reikia išvirti ir sutrinti su nedideliu kiekiu skysčio. Tyrė neturi būti skysta. Taip pat pyragėlius reikia formuoti iš šiek tiek šiltos masės, nes karšta blogai išlaiko savo formą.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvės
    750 gramų
  • Sumaišyta malta mėsa
    250~280 gramų
  • Svogūnai
    1 vnt (vidutinio dydžio)
  • Grietinė
    3~4 šaukštai (su kaupu)
  • Aliejus
    40 mililitrų
  • Pomidorų pasta
    1 šaukštas (arba pomidorų padažo)
  • Sūris
    50~60 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Prieskoniai mėsai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite iki auksinės rudos spalvos aliejuje.
    2. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite iki auksinės rudos spalvos aliejuje.
  • Reklama
  • Suberkite maltą mėsą, druską, prieskonius. Kepkite, kol iškeps.
    3. Suberkite maltą mėsą, druską, prieskonius. Kepkite, kol iškeps.
  • Pačioje kepimo pabaigoje supilkite pomidorų pastą. Išmaišykite. Palaikykite ant ugnies dar 5 minutes ir nuimkite.
    4. Pačioje kepimo pabaigoje supilkite pomidorų pastą. Išmaišykite. Palaikykite ant ugnies dar 5 minutes ir nuimkite.
  • Reklama
  • Įdaras paruoštas.
    5. Įdaras paruoštas.
  • Virkite bulves, kol suminkštės. Visiškai nenupilkite vandens, kuriame virė bulvės.
    6. Virkite bulves, kol suminkštės. Visiškai nenupilkite vandens, kuriame virė bulvės.
  • Reklama
  • Padarykite tirštą tyrę, įdėdami 2,5 arbatinius šaukštelius aliejaus ir druska pagal skonį. Atidėkite į šalį, kad tyrelė atvėstų iki 40-50...
    7. Padarykite tirštą tyrę, įdėdami 2,5 arbatinius šaukštelius aliejaus ir druska pagal skonį. Atidėkite į šalį, kad tyrelė atvėstų iki 40-50 laipsnių temperatūros.
  • Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, sudėkite grietinę. Išmaišykite.
    8. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, sudėkite grietinę. Išmaišykite.
  • Reklama
  • Paimkite erdvią kepimo formą. Šiltą tyrę susukite į teniso kamuoliukų dydžio kamuoliukus. Palikite 5 minutes, kad bulvės šiek tiek apdžiū...
    9. Paimkite erdvią kepimo formą. Šiltą tyrę susukite į teniso kamuoliukų dydžio kamuoliukus. Palikite 5 minutes, kad bulvės šiek tiek apdžiūtų. Tada rankomis suformuokite „krepšelį“.
  • Sudėkite mėsos įdarą, lengvai paspausdami šaukštu.
    10. Sudėkite mėsos įdarą, lengvai paspausdami šaukštu.
  • Reklama
  • Ant viršaus užtepkite grietinės ir sūrio. Išlyginkite. Skardą su sūrio pyragais 15 minučių pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.
    11. Ant viršaus užtepkite grietinės ir sūrio. Išlyginkite. Skardą su sūrio pyragais 15 minučių pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  • Pasibaigus laikui, išimkite iš orkaitės bulvinius pyragėlius su malta mėsa. Patiekite karštus.
    12. Pasibaigus laikui, išimkite iš orkaitės bulvinius pyragėlius su malta mėsa. Patiekite karštus.
  • Gero apetito!
    13. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai