Bulvių Boulangeris
5 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Bulvių "Boulanger" yra sotus ir maistingas patiekalas, kurį pamėgs jūsų šeima. Tokios bulvės ruošiamos orkaitėje, pridedant sviesto ir pieno. Bulvės „Boulanger“ – prancūzų virtuvės patiekalas. Tačiau jį paruošti gana paprasta, kaip gali pasirodyti iš pretenzingo pavadinimo. Visa maisto gaminimo paslaptis – bulvių kepimas su pienu, pridedant sviesto. Bulvės yra minkštos ir skanios. Kreminis tokio patiekalo aromatas prie stalo sukels visą jūsų šeimą.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės500 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Pienas200 gramų
-
Sviestas30~40 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Bulves nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
-
Reklama
-
3. Kepimo formą ištepkite sviestu ir lygiu sluoksniu išdėliokite pusę bulvių.
-
4. Pasūdykite ir pipiruokite bulves pagal skonį.
-
Reklama
-
5. Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais apskritimais.
-
6. Ant bulvių viršaus dėkite svogūną.
-
Reklama
-
7. Pakartokite kitą bulvių sluoksnį ir vėl pabarstykite prieskoniais pagal skonį.
-
8. Bulves užpilkite karštu pienu, bet taip, kad skystis nepasiektų kraštelio. Kepant pienas pakils ir gali išbėgti. Ant bulvių ištepkite likusį lydytą sviestą.
-
Reklama
-
9. Uždenkite bulves folija ir kepkite orkaitėje 30 minučių.
-
10. Nuimkite foliją ir kepkite bulves dar 10-15 minučių, kol pasirodys norimos auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama