Bulviniai blynai su voveraitėmis
5 (2 įvertinimai)
1-2 Porcijos
25 min.
Apie receptą
Bulviniai blynai su keptomis voveraitėmis. Receptas ypač aktualus rudens pradžioje, tuo tarpu galima įsigyti šviežių voveraičių. Kvapiųjų voveraičių ir švelnių bulvinių blynų derinys yra labai skanus. Žemiau išsamiau papasakosiu, kaip gaminti bulvinius blynus su voveraitėmis. Grybai gali būti naudojami tiek švieži, tiek šaldyti. Kad blynai būtų tvarkingo apvalaus dydžio, patogiau tešlą paskleisti kulinariniu žiedu.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės3 vnt
-
Miltai2~3 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Augalinis aliejuspagal skonį (kepimui)
-
Žalumynaipagal skonį (krapai, petražolės)
-
Voveraitės80~100 gramų
-
Svogūnai1 vnt (1/2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Voveraites nuplaukite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Pusę svogūno nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Kepkite iki auksinės spalvos aliejuje aukštoje temperatūroje, pabaigoje pipirų ir druskos.
-
Reklama
-
3. Smulkiai supjaustykite petražoles ir krapus, suberkite į keptas voveraites su svogūnais.
-
4. Bulves ir svogūnus nulupkite, tada sutarkuokite. Išspauskite skysčio perteklių.
-
Reklama
-
5. Suberkite miltus, druską ir pipirus, išmaišykite.
-
6. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant vidutinės ugnies. Išdėliokite tešlą ir apkepkite bulvinius blynus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
7. Į lėkštę dėkite keptas voveraites ir bulvinius blynus.
-
8. Patiekite blynus šiltus su grietine, gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama