Bulviniai blynai su grybų padažu
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Noriu parodyti, kaip paruošti bulvinius blynus su grybų padažu. Tai gana paprastas, daugeliui tradicinis ir mėgstamas patiekalas. Tuo pačiu jis yra sotus, labai apetitiškas ir nepaprastai skanus. Drąsiai galima teigti, kad bulviniai blynai su grybų padažu - tai visavertis pietų ar vakarienės patiekalas visai šeimai. Traški plutelė, viduje švelnios bulvės - tai nepakartojamai skanu. Kartais tikrai galima save palepinti sočiu, kaloringu, bet tokiu nuostabiu patiekalu.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės8~10 vnt
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Pipiraipagal skonį
-
Svogūnai2 vnt
-
Česnakai2~4 skiltelės
-
Grybai250 gramų
-
Grietinė200 gramų
-
Augalinis aliejus4~5 šaukštai
-
Žalumynaipagal skonį
-
Kiaušiniai2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Rekomenduoju pradėti padažo. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną bei česnaką. Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį augalinio aliejaus, sudėkite svogūną ir apkepkite jį kartu su česnaku, kol taps permatomas. -
2. Tuo metu nuplaukite, nuvalykite ir, jei reikia, susmulkinkite grybus. -
Reklama
-
3. Sudėkite grybus į keptuvę ir kepkite-troškinkite juos ant vidutinės ugnies, kol iškeps. Kepimo metu pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Kai grybai bus paruošti, juos galima šiek tiek susmulkinti rankiniu trintuvu arba palikti tokios tekstūros, kokia jums labiau patinka. -
4. Atvėsinkite grybus ir sumaišykite juos su grietine. Viską gerai išmaišykite, pagal norą dar įberkite šiek tiek druskos, pipirų ar kitų prieskonių. Nuplaukite ir nusausinkite nedidelį kiekį žalumynų, smulkiai juos supjaustykite ir sudėkite į grybų-grietinės masę. Dar kartą išmaišykite ir padėkite padažą į šaldytuvą. -
Reklama
-
5. Dabar galima imtis bulvių. Jas nulupkite, nuplaukite, sutarkuokite ir sudėkite į gilų dubenį ar puodą. Įmuškite kiaušinius, pasūdykite, pagal norą įberkite žiupsnelį pipirų. Viską gerai išmaišykite. -
6. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Šaukštu dėkite bulvių masę, formuodami plonus blynelius. Kepkite juos ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. -
Reklama
-
7. Iškeptus blynelius sudėkite ant popierinės servetėlės, kad sugertų aliejaus perteklių. Nusausintus blynelius dėkite į lėkštę ir patiekite su grybų padažu. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















