Bulvinė močiutė
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Šis patiekalas dėl savo paprastumo gali tapti ne tik kasdieninio, bet ir šventinio stalo puošmena – tuo atveju, jei bulvinę močiutę gaminsite porcijiniuose puoduose! Bulvinė močiutė paprastas, valstietiškas, bet kartu ir skanus iki beprotybės patiekalas! Ir, atminkite, nebrangus. Iškilmingam banketui jis gal ir netiks, bet šventinei šeimos vakarienei bus tik į naudą, jei dalyvaus bulvinė močiutė. Apskritai manau, kad išmokę gaminti bulvinę močiutę puode, šio recepto griebsitės ne kartą. Sėkmės!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaulienos krūtinėlė200 gramų
-
Bulvės1 kilogramas
-
Svogūnai2~3 vnt
-
Kiaušinis1 vnt
-
Miltai1~2 šaukštai (nebūtina)
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Krūtinėlę supjaustykite mažais gabalėliais.
-
2. Sudėkite į gerai įkaitintą keptuvę ir kepkite iki auksinės rudos spalvos. Nereikia mėsos per stipriai apkepti!
-
Reklama
-
3. Susmulkinkite svogūną.
-
4. Ir sudėkite į keptuvę su mėsa. Išmaišome ir kepame ant gana stiprios ugnies 2-3 minutes.
-
Reklama
-
5. Bulves sutarkuokite arba susmulkinkite blenderiu.
-
6. Nusausinkite sietelyje ir leiskite skysčio pertekliui nutekėti. Jei skysčio mažai, tuomet galite lengvai rankomis nuspausti bulves ir į bulvių masę įberti šiek tiek miltų.
-
Reklama
-
7. Bulves sumaišome su kepta mėsa ir svogūnais, įmušame kiaušinį, druską, pipirus. Gerai išmaišyti.
-
8. Padalinkite į serviravimo dubenėlius.
-
Reklama
-
9. Ir kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje pusvalandį po dangčiu, o paskui dar 10-15 minučių be dangčio - kad susidarytų auksinė pluta. Patiekite su grietine ir šviežiu šaltu pienu!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama