Bulvės suomiškai

Bulvės suomiškai

5 (2 įvertinimai)

2 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Keliaudama po Suomiją pastebėjau, kiek daug patiekalų ruošiama su grietinėle, net pažįstama žuvienė. Šiandien noriu pasidalinti suomiškų bulvių receptu. Suomiškos bulvės gali būti tikras kulinarinis atradimas tiems, kurie dar nebandė šio paprasto, sočių bulvių patiekalo. Peržiūrėkite žingsnis po žingsnio receptą ir gaminkite su malonumu!

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvės
    5~6 vnt (vidutinio dydžio)
  • Grietinėlė
    200~250 mililitrų (20% riebumo)
  • Česnakai
    1~2 skiltelės
  • Druska
    pagal skonį
  • Sviestas
    30~40 gramų
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Lauro lapas
    1 vnt
  • Rozmarinas
    1~2 vnt
  • Žalumynai
    20~30 gramų (kalendra, petražolės)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite savo ingredientus.
    1. Paruoškite savo ingredientus.
  • Ant kepimo indo dugno uždėkite keletą sviesto gabalėlių.
    2. Ant kepimo indo dugno uždėkite keletą sviesto gabalėlių.
  • Reklama
  • Dedame sluoksnį bulvių, supjaustome apvaliais griežinėliais, pipiriname, įdedame susmulkintą česnako skiltelę, uždedame šiek tiek sviesto.
    3. Dedame sluoksnį bulvių, supjaustome apvaliais griežinėliais, pipiriname, įdedame susmulkintą česnako skiltelę, uždedame šiek tiek sviesto.
  • Dėti sluoksnį likusių bulvių, vėl pipirų, užpilti grietinėle, įdėti lauro lapą, 1-2 šakeles rozmarino. Druskos dėti nepatariu, nes druska...
    4. Dėti sluoksnį likusių bulvių, vėl pipirų, užpilti grietinėle, įdėti lauro lapą, 1-2 šakeles rozmarino. Druskos dėti nepatariu, nes druska kietina bulves, druską geriau dėti jau lėkštėje.
  • Reklama
  • Uždenkite bulves folija, pašaukite į 200 laipsnių orkaitę apie 40 minučių, tada nuimkite foliją ir kepkite dar 10-15 minučių neuždengtos,...
    5. Uždenkite bulves folija, pašaukite į 200 laipsnių orkaitę apie 40 minučių, tada nuimkite foliją ir kepkite dar 10-15 minučių neuždengtos, kol bulvės paruduos.
  • Patiekdami pasūdykite bulves pagal skonį, pabarstykite žolelėmis (krapais, petražolėmis, svogūnų laiškais). Grietinėje keptos bulvės yra ...
    6. Patiekdami pasūdykite bulves pagal skonį, pabarstykite žolelėmis (krapais, petražolėmis, svogūnų laiškais). Grietinėje keptos bulvės yra labai subtilaus skonio, jos gali būti atskiras patiekalas arba kaip garnyras. Labai rekomenduoju išbandyti šį paprastą patiekalą!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai