Bulvės su sūriu orkaitėje

Bulvės su sūriu orkaitėje

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
15 min.

Apie receptą

Skanu, paprasta ir greita. Bulvės su sūriu orkaitėje yra puikus universalus garnyras arba savarankiškas patiekalas sočiam užkandžiui. Bulvės bus traškesnės ir iškeps greičiau, jei jas iš anksto pavirsite 5 minutes. Tada sudėkite bulves ant kepimo skardos, pabarstykite prieskoniais ir kepkite. Sūrį dėkite kepimo pabaigoje, kad jis išsilydytų ir įgautų plutą.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvės
    1 kilogramas
  • Alyvuogių aliejus
    30 mililitrų
  • Malta paprika
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Kietasis sūris
    200 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nulupkite bulves. Supjaustykite skiltelėmis.
    1. Nulupkite bulves. Supjaustykite skiltelėmis.
  • Užpildykite vandeniu, kad vanduo visiškai neuždengtų bulvių.
    2. Užpildykite vandeniu, kad vanduo visiškai neuždengtų bulvių.
  • Reklama
  • Kai bulvės apvirs, į vandenį įberkite druskos. Verdame apie 5 minutes. Nukelkite nuo ugnies. Visiškai nusausinkite. Kepimo skardą iškloki...
    3. Kai bulvės apvirs, į vandenį įberkite druskos. Verdame apie 5 minutes. Nukelkite nuo ugnies. Visiškai nusausinkite. Kepimo skardą išklokite folija. Ant jos sudėkite apvirusias bulves.
  • Pabarstykite trupučiu druskos, paprikos, juodųjų pipirų. Galite pridėti prieskonių pagal savo skonį. Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitin...
    4. Pabarstykite trupučiu druskos, paprikos, juodųjų pipirų. Galite pridėti prieskonių pagal savo skonį. Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 5 minutes.
  • Reklama
  • Išimkite bulves iš orkaitės. Pabarstykite tarkuotu sūriu.
    5. Išimkite bulves iš orkaitės. Pabarstykite tarkuotu sūriu.
  • Grąžinkite bulves į orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydys. Patiekite iš karto.
    6. Grąžinkite bulves į orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydys. Patiekite iš karto.
  • Reklama
  • Net atvėsusios bulvės išlieka skanios.
    7. Net atvėsusios bulvės išlieka skanios.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai