Bulvės su malta mėsa ir sūriu orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 50 min.
Apie receptą
Sotus, skanus visavertis patiekalas visai šeimai. Klasikinis mėsos ir bulvių derinys, papildytas subtiliu padažu ir sūriu, tikrai nuostabiai skanus! Noriu pasidalinti su jumis nuostabia idėja, kaip kepti bulves su malta mėsa ir sūriu orkaitėje. Šiuo atveju naudojama jautiena, tačiau galite naudoti bet kokį jums patinkantį faršą. Kreminis pieno įdaras su grybais puikiai tiks prie šio patiekalo. Išbandykite šį paprastą ir labai šaunų patiekalą.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta mėsa450 gramų
-
Bulvės450 gramų
-
Svogūnas1 vnt
-
Grybai200 gramų
-
Pienas3/4 stiklinės
-
Grietinėlė110 mililitrų
-
Sūris300 gramų
-
Druska ir pipiraipagal skonį
-
Aliejus2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia kubeliais supjaustykite svogūną. Pusę svogūno suberkite į puodą su augaliniu aliejumi. Kepkite iki skaidrumo. Suberkite smulkiai pjaustytus grybus ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
-
2. Kol grybai kepa, nuplaukite ir plonais griežinėliais supjaustykite bulves. Jei bulvės jaunos, negalima nulupti. Tuo pačiu metu į keptuvę sudėkite kepti likusį svogūną ir maltą mėsą. Pakepinkite, kol suminkštės, pagal skonį pasūdykite ir pipirai.
-
Reklama
-
3. Į grybus supilkite pieną ir grietinėlę. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
-
4. Paruoškite kepimo indą. Sutepkite dugną augaliniu aliejumi. Ant dugno padėkite sluoksnį bulvių.
-
Reklama
-
5. Užpilkite šiek tiek padažo.
-
6. Pabarstykite tarkuotu sūriu.
-
Reklama
-
7. Toliau – faršo sluoksnis.
-
8. Dar kartą kartokite sluoksnius, kol užpildysite formą iki viršaus.
-
Reklama
-
9. Uždenkite folija ir dėkite formą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie valandą. Tada foliją galima nuimti ir apkepti. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama