Bulvės su grybų padažu
5 (2 įvertinimai)
8 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Grybų ir bulvių derinys nuo seno laikomas klasika. Ko gero, pievagrybių ir bulvių patiekalais nieko nenustebinsite, tačiau yra tik tokie patiekalai, nuo kurių tiesiog seilė varva! Visi jau seniai žinojo, kad bulvės, virtos su lupena, yra daug sveikesnės už paprastas virtas ar keptas bulves. Jose išlieka visi naudingi vitaminai ir medžiagos, jei bulves iškepsite su odele.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės didelės6 vnt
-
Kietasis sūris100 gramų
-
Pievagrybiai500 gramų
-
Pienas1 stiklinė
-
Garstyčios1 arbatinis šaukštelis
-
Prieskoniaipagal skonį
-
Žalumynaipagal skonį
-
Kvietiniai miltai1 šaukštas
-
Česnakai1 skiltelė
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Bulves gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nušveiskite šepetėliu. Nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir, nepašalindami odelės, kiekvieną bulvę apvyniokite folija. Geriau su keliais sluoksniais. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių, sudėkite bulves į foliją, išdėliokite ant kepimo skardos. Kepkite apie valandą, kol visiškai iškeps.
-
2. Kol bulvės kepa, pagaminkite joms padažą. Norėdami tai padaryti, nuplaukite ir nusausinkite grybus, supjaustykite juos griežinėliais. Įkaitinkite augalinį aliejų keptuvėje, sudėkite į ją grybus. Į juos įberkite druskos, pipirų, prieskonių ir susmulkintą česnako skiltelę. Kepkite penkias minutes nuolat maišydami.
-
Reklama
-
3. Iškepusius grybus išimkite iš keptuvės ir susmulkinkite peiliu. Sudėkite atgal į keptuvę, suberkite į juos miltus ir garstyčias. Kruopščiai sumaišykite ingredientus.
-
4. Užpildykite grybus pienu. Sumažinkite ugnį iki minimumo. Stebėkite, kada pienas pradės virti.
-
Reklama
-
5. Sutarkuokite kietąjį sūrį. Kai tik pienas užvirs, mesti jį į keptuvę. Sumaišykite ingredientus, troškinkite padažą, kol sūris visiškai ištirps. Leiskite padažui šiek tiek atvėsti.
-
6. Kai bulvės iškeps orkaitėje, jas išimkite ir leiskite šiek tiek atvėsti. Tada, neišvyniodami ir nenuimdami folijos, giliai įpjaukite kiekvieną bulvę.
-
Reklama
-
7. Į bulves sudėkite grybų padažą iš keptuvės, patiekalą apibarstykite svogūnų laiškais ir patiekite. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama