Bulvės su grybų padažu

Bulvės su grybų padažu

5 (2 įvertinimai)

8 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Grybų ir bulvių derinys nuo seno laikomas klasika. Ko gero, pievagrybių ir bulvių patiekalais nieko nenustebinsite, tačiau yra tik tokie patiekalai, nuo kurių tiesiog seilė varva! Visi jau seniai žinojo, kad bulvės, virtos su lupena, yra daug sveikesnės už paprastas virtas ar keptas bulves. Jose išlieka visi naudingi vitaminai ir medžiagos, jei bulves iškepsite su odele.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Pieno produktai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvės didelės
    6 vnt
  • Kietasis sūris
    100 gramų
  • Pievagrybiai
    500 gramų
  • Pienas
    1 stiklinė
  • Garstyčios
    1 arbatinis šaukštelis
  • Prieskoniai
    pagal skonį
  • Žalumynai
    pagal skonį
  • Kvietiniai miltai
    1 šaukštas
  • Česnakai
    1 skiltelė
Reklama
Gaminimo eiga
  • Bulves gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nušveiskite šepetėliu. Nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir, nepašalindami odelės,...
    1. Bulves gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nušveiskite šepetėliu. Nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir, nepašalindami odelės, kiekvieną bulvę apvyniokite folija. Geriau su keliais sluoksniais. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių, sudėkite bulves į foliją, išdėliokite ant kepimo skardos. Kepkite apie valandą, kol visiškai iškeps.
  • Kol bulvės kepa, pagaminkite joms padažą. Norėdami tai padaryti, nuplaukite ir nusausinkite grybus, supjaustykite juos griežinėliais. Įka...
    2. Kol bulvės kepa, pagaminkite joms padažą. Norėdami tai padaryti, nuplaukite ir nusausinkite grybus, supjaustykite juos griežinėliais. Įkaitinkite augalinį aliejų keptuvėje, sudėkite į ją grybus. Į juos įberkite druskos, pipirų, prieskonių ir susmulkintą česnako skiltelę. Kepkite penkias minutes nuolat maišydami.
  • Reklama
  • Iškepusius grybus išimkite iš keptuvės ir susmulkinkite peiliu. Sudėkite atgal į keptuvę, suberkite į juos miltus ir garstyčias. Kruopšči...
    3. Iškepusius grybus išimkite iš keptuvės ir susmulkinkite peiliu. Sudėkite atgal į keptuvę, suberkite į juos miltus ir garstyčias. Kruopščiai sumaišykite ingredientus.
  • Užpildykite grybus pienu. Sumažinkite ugnį iki minimumo. Stebėkite, kada pienas pradės virti.
    4. Užpildykite grybus pienu. Sumažinkite ugnį iki minimumo. Stebėkite, kada pienas pradės virti.
  • Reklama
  • Sutarkuokite kietąjį sūrį. Kai tik pienas užvirs, mesti jį į keptuvę. Sumaišykite ingredientus, troškinkite padažą, kol sūris visiškai iš...
    5. Sutarkuokite kietąjį sūrį. Kai tik pienas užvirs, mesti jį į keptuvę. Sumaišykite ingredientus, troškinkite padažą, kol sūris visiškai ištirps. Leiskite padažui šiek tiek atvėsti.
  • Kai bulvės iškeps orkaitėje, jas išimkite ir leiskite šiek tiek atvėsti. Tada, neišvyniodami ir nenuimdami folijos, giliai įpjaukite kiek...
    6. Kai bulvės iškeps orkaitėje, jas išimkite ir leiskite šiek tiek atvėsti. Tada, neišvyniodami ir nenuimdami folijos, giliai įpjaukite kiekvieną bulvę.
  • Reklama
  • Į bulves sudėkite grybų padažą iš keptuvės, patiekalą apibarstykite svogūnų laiškais ir patiekite. Gero apetito!
    7. Į bulves sudėkite grybų padažą iš keptuvės, patiekalą apibarstykite svogūnų laiškais ir patiekite. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai