Brownie su mėtomis

Brownie su mėtomis

5 (2 įvertinimai)

16 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Pyragas brownie su mėtomis yra klasikinis mėtų ir šokolado duetas. Jį paruošti nesunku, o rezultatas pradžiugins visus šokolado ir šokoladinių desertų mėgėjus. Mėtų pyragaičiai yra tikras skanėstas šokolado mėgėjams ir lengvai pagaminamas, jei laikotės žingsnis po žingsnio recepto. Esu tikra, kad rezultatas jus džiugins! Rudą cukrų galite pakeisti baltuoju.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Juodasis šokoladas
    250 gramų
  • Kakavos milteliai
    15 gramų
  • Kvietiniai miltai
    90 gramų
  • Sviestas
    100 gramų
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Rudasis cukrus
    100 gramų
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Sausos mėtos
    1 valgomasis šaukštas
  • Šviežios mėtos
    25 gramai
  • Augalinis aliejus
    1 valgomasis šaukštas
  • Grietinėlė 35%
    100 gramų
  • Grietinė 30%
    150 gramų
  • Želatina 220
    10 gramų
  • Vanduo
    60 mililitrų
  • Cukraus pudra
    2 šaukštai
  • Maistiniai dažai
    2~3 lašai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • 150 gramų šokolado sulaužykite ir ištirpinkite su sviestu mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje.
    2. 150 gramų šokolado sulaužykite ir ištirpinkite su sviestu mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje.
  • Reklama
  • Į ištirpintą šokoladą su sviestu suberkite cukrų ir kakavos miltelius, išmaišykite iki vientisos masės.
    3. Į ištirpintą šokoladą su sviestu suberkite cukrų ir kakavos miltelius, išmaišykite iki vientisos masės.
  • Įberkite žiupsnelį druskos ir sausų mėtų, išmaišykite.
    4. Įberkite žiupsnelį druskos ir sausų mėtų, išmaišykite.
  • Reklama
  • Įmuškite kiaušinius ir rankiniu plaktuvu išmaišykite iki vientisos masės.
    5. Įmuškite kiaušinius ir rankiniu plaktuvu išmaišykite iki vientisos masės.
  • Galiausiai suberkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
    6. Galiausiai suberkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  • Reklama
  • Tešlą sudėkite į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi. Brownies kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
    7. Tešlą sudėkite į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi. Brownies kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
  • Prieš dengdami mėtų sluoksnį, pyragą atvėsinkite iki kambario temperatūros.
    8. Prieš dengdami mėtų sluoksnį, pyragą atvėsinkite iki kambario temperatūros.
  • Reklama
  • Nuplaukite ir nusausinkite šviežias mėtas.
    9. Nuplaukite ir nusausinkite šviežias mėtas.
  • Mėtas supjaustykite kuo smulkiau.
    10. Mėtas supjaustykite kuo smulkiau.
  • Reklama
  • 10 gramų želatinos pamirkykite 60 ml. vandens.
    11. 10 gramų želatinos pamirkykite 60 ml. vandens.
  • Šaltą grietinėlę išplakite iki purumo, suberkite cukraus pudrą.
    12. Šaltą grietinėlę išplakite iki purumo, suberkite cukraus pudrą.
  • Įpilkite grietinės, išplakite grietinėlę su grietine.
    13. Įpilkite grietinės, išplakite grietinėlę su grietine.
  • Reklama
  • Į išplaktą kreminę masę suberkite kapotas mėtas, išmaišykite.
    14. Į išplaktą kreminę masę suberkite kapotas mėtas, išmaišykite.
  • Įlašinkite 2-3 lašus maistinių dažų, kol gausite norimą „mėtinę“ spalvą.
    15. Įlašinkite 2-3 lašus maistinių dažų, kol gausite norimą „mėtinę“ spalvą.
  • Želatiną pašildykite mikrobangų krosnelėje ir paskutinę įmaišykite į kremą.
    16. Želatiną pašildykite mikrobangų krosnelėje ir paskutinę įmaišykite į kremą.
  • Kreminiu mėtų užpilu užtepkite pyragą ir palikite vėsioje vietoje 30-40 minučių.
    17. Kreminiu mėtų užpilu užtepkite pyragą ir palikite vėsioje vietoje 30-40 minučių.
  • Norėdami paruošti šokoladinį glajų, sulaužykite likusį 100 gramų šokolado.
    18. Norėdami paruošti šokoladinį glajų, sulaužykite likusį 100 gramų šokolado.
  • Susmulkintą šokoladą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje, supilkite 1 šaukštą augalinio aliejaus.
    19. Susmulkintą šokoladą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje, supilkite 1 šaukštą augalinio aliejaus.
  • Ištirpintą šokoladą išmaišykite iki vientisos masės, šokoladinio glajaus temperatūra turi būti 32-35 laipsniai prieš tepant ant brownie.
    20. Ištirpintą šokoladą išmaišykite iki vientisos masės, šokoladinio glajaus temperatūra turi būti 32-35 laipsniai prieš tepant ant brownie.
  • Šokoladiniu glajumi aptepkite pyragą ir padėkite į šalį vėsioje vietoje, kol glajus visiškai sustings.
    21. Šokoladiniu glajumi aptepkite pyragą ir padėkite į šalį vėsioje vietoje, kol glajus visiškai sustings.
  • Supjaustykite pyragus serviravimo gabalėliais.
    22. Supjaustykite pyragus serviravimo gabalėliais.
  • Patiekite brownie su mėtomis, papuoštus šviežiais mėtų lapeliais. Šis desertas puikiai tinka prie kavos puodelio.
    23. Patiekite brownie su mėtomis, papuoštus šviežiais mėtų lapeliais. Šis desertas puikiai tinka prie kavos puodelio.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai