Brownie su mėtomis
5 (2 įvertinimai)
16 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Pyragas brownie su mėtomis yra klasikinis mėtų ir šokolado duetas. Jį paruošti nesunku, o rezultatas pradžiugins visus šokolado ir šokoladinių desertų mėgėjus. Mėtų pyragaičiai yra tikras skanėstas šokolado mėgėjams ir lengvai pagaminamas, jei laikotės žingsnis po žingsnio recepto. Esu tikra, kad rezultatas jus džiugins! Rudą cukrų galite pakeisti baltuoju.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Juodasis šokoladas250 gramų
-
Kakavos milteliai15 gramų
-
Kvietiniai miltai90 gramų
-
Sviestas100 gramų
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Rudasis cukrus100 gramų
-
Druska1 žiupsnelis
-
Sausos mėtos1 valgomasis šaukštas
-
Šviežios mėtos25 gramai
-
Augalinis aliejus1 valgomasis šaukštas
-
Grietinėlė 35%100 gramų
-
Grietinė 30%150 gramų
-
Želatina 22010 gramų
-
Vanduo60 mililitrų
-
Cukraus pudra2 šaukštai
-
Maistiniai dažai2~3 lašai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. 150 gramų šokolado sulaužykite ir ištirpinkite su sviestu mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje.
-
Reklama
-
3. Į ištirpintą šokoladą su sviestu suberkite cukrų ir kakavos miltelius, išmaišykite iki vientisos masės.
-
4. Įberkite žiupsnelį druskos ir sausų mėtų, išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Įmuškite kiaušinius ir rankiniu plaktuvu išmaišykite iki vientisos masės.
-
6. Galiausiai suberkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
-
Reklama
-
7. Tešlą sudėkite į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi. Brownies kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
-
8. Prieš dengdami mėtų sluoksnį, pyragą atvėsinkite iki kambario temperatūros.
-
Reklama
-
9. Nuplaukite ir nusausinkite šviežias mėtas.
-
10. Mėtas supjaustykite kuo smulkiau.
-
Reklama
-
11. 10 gramų želatinos pamirkykite 60 ml. vandens.
-
12. Šaltą grietinėlę išplakite iki purumo, suberkite cukraus pudrą.
-
13. Įpilkite grietinės, išplakite grietinėlę su grietine.
-
Reklama
-
14. Į išplaktą kreminę masę suberkite kapotas mėtas, išmaišykite.
-
15. Įlašinkite 2-3 lašus maistinių dažų, kol gausite norimą „mėtinę“ spalvą.
-
16. Želatiną pašildykite mikrobangų krosnelėje ir paskutinę įmaišykite į kremą.
-
17. Kreminiu mėtų užpilu užtepkite pyragą ir palikite vėsioje vietoje 30-40 minučių.
-
18. Norėdami paruošti šokoladinį glajų, sulaužykite likusį 100 gramų šokolado.
-
19. Susmulkintą šokoladą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje, supilkite 1 šaukštą augalinio aliejaus.
-
20. Ištirpintą šokoladą išmaišykite iki vientisos masės, šokoladinio glajaus temperatūra turi būti 32-35 laipsniai prieš tepant ant brownie.
-
21. Šokoladiniu glajumi aptepkite pyragą ir padėkite į šalį vėsioje vietoje, kol glajus visiškai sustings.
-
22. Supjaustykite pyragus serviravimo gabalėliais.
-
23. Patiekite brownie su mėtomis, papuoštus šviežiais mėtų lapeliais. Šis desertas puikiai tinka prie kavos puodelio.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama