Braškių uogienė su degtine
5 (1 įvertinimai)
10 Porcijos
11 val.
Apie receptą
Braškių konfitūra nuo uogienės skiriasi tankesnėmis uogomis, sodria spalva ir aromatu. O sirupas labiau primena želė. Pasakysiu, kaip greitai paruošti šį nuostabų delikatesą! Konfitūra šiek tiek primena želė, ją galite valgyti tiesiog su bandele arba netgi vieną su didžiuliu šaukštu. O su blyneliais – tiesiog nuostabu! Rinkitės mažas braškes, nes šiame recepte jos išlaikys savo formą. Taigi, pasakoju, kaip pasigaminti braškių konfitūrą – išbandykite, jums patiks!
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Braškės5 kilogramai
-
Cukrus1,5~2 kilogramai
-
Degtinė100 gramų
-
Citrinų rūgštis2 arbatiniai šaukšteliai
-
Druska2~3 žiupsneliai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Braškes rūšiuokite ir nuplaukite, nuimkite kotelius.
-
2. Atskirkite pusę cukraus. Sumaišykite jį su druska ir citrinos rūgštimi. Braškes apšlakstykite degtine, tada pabarstykite druskos, citrinos rūgšties ir cukraus mišiniu. Ir taip sluoksnis po sluoksnio iki pat viršaus.
-
Reklama
-
3. Uždenkite dubenį su braškėmis ir padėkite į šaldytuvą per naktį (10–12 valandų). Uogos turėtų išskirti sultis. Tada nukoškite, suberkite likusį cukraus kiekį ir užvirinkite ant silpnos ugnies.
-
4. Kai užvirs mūsų būsima uogienė, padidinkite ugnį iki maksimumo, kol uogos pakils.
-
Reklama
-
5. Po to vėl nustatykite minimalią ugnį, uogos turėtų nuskęsti. Pakartokite procedūrą su maksimalia-minimalia ugnimi kelis kartus po 15-20 minučių. Uogienei visiškai atvėsus, ją reikia supilti į sterilizuotus sausus stiklainius.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama