Braškių uogienė su degtine

Braškių uogienė su degtine

5 (1 įvertinimai)

10 Porcijos
11 val.

Apie receptą

Braškių konfitūra nuo uogienės skiriasi tankesnėmis uogomis, sodria spalva ir aromatu. O sirupas labiau primena želė. Pasakysiu, kaip greitai paruošti šį nuostabų delikatesą! Konfitūra šiek tiek primena želė, ją galite valgyti tiesiog su bandele arba netgi vieną su didžiuliu šaukštu. O su blyneliais – tiesiog nuostabu! Rinkitės mažas braškes, nes šiame recepte jos išlaikys savo formą. Taigi, pasakoju, kaip pasigaminti braškių konfitūrą – išbandykite, jums patiks!

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Braškės
    5 kilogramai
  • Cukrus
    1,5~2 kilogramai
  • Degtinė
    100 gramų
  • Citrinų rūgštis
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska
    2~3 žiupsneliai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Braškes rūšiuokite ir nuplaukite, nuimkite kotelius.
    1. Braškes rūšiuokite ir nuplaukite, nuimkite kotelius.
  • Atskirkite pusę cukraus. Sumaišykite jį su druska ir citrinos rūgštimi. Braškes apšlakstykite degtine, tada pabarstykite druskos, citrino...
    2. Atskirkite pusę cukraus. Sumaišykite jį su druska ir citrinos rūgštimi. Braškes apšlakstykite degtine, tada pabarstykite druskos, citrinos rūgšties ir cukraus mišiniu. Ir taip sluoksnis po sluoksnio iki pat viršaus.
  • Reklama
  • Uždenkite dubenį su braškėmis ir padėkite į šaldytuvą per naktį (10–12 valandų). Uogos turėtų išskirti sultis. Tada nukoškite, suberkite ...
    3. Uždenkite dubenį su braškėmis ir padėkite į šaldytuvą per naktį (10–12 valandų). Uogos turėtų išskirti sultis. Tada nukoškite, suberkite likusį cukraus kiekį ir užvirinkite ant silpnos ugnies.
  • Kai užvirs mūsų būsima uogienė, padidinkite ugnį iki maksimumo, kol uogos pakils.
    4. Kai užvirs mūsų būsima uogienė, padidinkite ugnį iki maksimumo, kol uogos pakils.
  • Reklama
  • Po to vėl nustatykite minimalią ugnį, uogos turėtų nuskęsti. Pakartokite procedūrą su maksimalia-minimalia ugnimi kelis kartus po 15-20 m...
    5. Po to vėl nustatykite minimalią ugnį, uogos turėtų nuskęsti. Pakartokite procedūrą su maksimalia-minimalia ugnimi kelis kartus po 15-20 minučių. Uogienei visiškai atvėsus, ją reikia supilti į sterilizuotus sausus stiklainius.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai