Braškių uogienė su balzamiko actu

Braškių uogienė su balzamiko actu

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Braškių uogienę ruošiame įpylę balzaminio acto ir minimaliai įberdami cukraus. Uogienė gaunasi tiršta, aromatinga, ne per saldi. Atkreipkite dėmesį į receptą! Skirtingai nuo uogienės, kur maišoma atsargiai, siekiant išsaugoti uogų vientisumą, ši uogienė, priešingai, turi būti intensyviai maišoma, kad būtų pasiekta norima konsistencija.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Citrina
    1/2 vnt
  • Braškės
    1 kilogramas
  • Balzaminis actas
    1 šaukštas
  • Cukrus
    200 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite uogienės ingredientus. Uogienei tiks bet kokios skirtingo dydžio, ne itin geros uogos. Braškes sudėkite į sietelį ir nuplaukit...
    1. Paruoškite uogienės ingredientus. Uogienei tiks bet kokios skirtingo dydžio, ne itin geros uogos. Braškes sudėkite į sietelį ir nuplaukite tekančiu vandeniu. Leiskite nuvarvėti drėgmės pertekliui. Perrūšiuokite braškes, pašalindami visas sugedusias uogas. Pašalinkite lapius.
  • Jei braškės mažos, galite jas palikti sveikas. Didelės uogos supjaustomos atsitiktine tvarka.
    2. Jei braškės mažos, galite jas palikti sveikas. Didelės uogos supjaustomos atsitiktine tvarka.
  • Reklama
  • Išspauskite vienos citrinos sultis ir supilkite jas į dubenį su braškėmis. Įberkite cukraus ir išmaišykite. Palaukite, kol išsiskirs sultys.
    3. Išspauskite vienos citrinos sultis ir supilkite jas į dubenį su braškėmis. Įberkite cukraus ir išmaišykite. Palaukite, kol išsiskirs sultys.
  • Uždėkite puodą su braškėmis ir sultimis ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Jei reikia, pašalinkite susidariusias putas. Užvirinkite uog...
    4. Uždėkite puodą su braškėmis ir sultimis ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Jei reikia, pašalinkite susidariusias putas. Užvirinkite uogienę, energingai ir nuolat maišydami uogas. Ji turėtų išvirti iki tirštos konsistencijos.
  • Reklama
  • Šiam uogienės kiekiui užvirti prireiks mažiausiai 25 minučių ant stiprios ugnies. Laikas priklauso nuo uogų kiekio ir kokybės. Kai uogien...
    5. Šiam uogienės kiekiui užvirti prireiks mažiausiai 25 minučių ant stiprios ugnies. Laikas priklauso nuo uogų kiekio ir kokybės. Kai uogienė sutirštės, pradės burbuliuoti, supilkite balzaminį actą. Išmaišykite ir išjunkite ugnį.
  • Norėdami nustatyti, ar uogienė pakankamai tiršta, uždėkite nedidelį kiekį ant atšaldytos lėkštutės. Paruošta uogienė neturėtų tekėti, o l...
    6. Norėdami nustatyti, ar uogienė pakankamai tiršta, uždėkite nedidelį kiekį ant atšaldytos lėkštutės. Paruošta uogienė neturėtų tekėti, o likti savo vietoje.
  • Reklama
  • Kadangi uogienėje yra minimalus cukraus kiekis, konservavimui sudėkite ją karštą į iš anksto sterilizuotus stiklainius. Uždarykite stikla...
    7. Kadangi uogienėje yra minimalus cukraus kiekis, konservavimui sudėkite ją karštą į iš anksto sterilizuotus stiklainius. Uždarykite stiklainius su uogiene dangteliais ir apverskite aukštyn kojomis. Uždenkite stiklainius, kol visiškai atvės.
  • Naudojant nedidelį kiekį cukraus, braškių uogienė yra sodri ir turi natūralų braškių skonį.
    8. Naudojant nedidelį kiekį cukraus, braškių uogienė yra sodri ir turi natūralų braškių skonį.
  • Reklama
  • Balzaminis actas suteikia braškių uogienei malonų ir neįprastą poskonį. Jei mėgstate įdomius derinius, rekomenduoju į šią uogienę įberti ...
    9. Balzaminis actas suteikia braškių uogienei malonų ir neįprastą poskonį. Jei mėgstate įdomius derinius, rekomenduoju į šią uogienę įberti žiupsnelį šviežiai maltų juodųjų pipirų. Puikus priedas prie sūrio lėkštės.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai