Braškių uogienė su balzamiko actu
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Braškių uogienę ruošiame įpylę balzaminio acto ir minimaliai įberdami cukraus. Uogienė gaunasi tiršta, aromatinga, ne per saldi. Atkreipkite dėmesį į receptą! Skirtingai nuo uogienės, kur maišoma atsargiai, siekiant išsaugoti uogų vientisumą, ši uogienė, priešingai, turi būti intensyviai maišoma, kad būtų pasiekta norima konsistencija.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Citrina1/2 vnt
-
Braškės1 kilogramas
-
Balzaminis actas1 šaukštas
-
Cukrus200 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite uogienės ingredientus. Uogienei tiks bet kokios skirtingo dydžio, ne itin geros uogos. Braškes sudėkite į sietelį ir nuplaukite tekančiu vandeniu. Leiskite nuvarvėti drėgmės pertekliui. Perrūšiuokite braškes, pašalindami visas sugedusias uogas. Pašalinkite lapius.
-
2. Jei braškės mažos, galite jas palikti sveikas. Didelės uogos supjaustomos atsitiktine tvarka.
-
Reklama
-
3. Išspauskite vienos citrinos sultis ir supilkite jas į dubenį su braškėmis. Įberkite cukraus ir išmaišykite. Palaukite, kol išsiskirs sultys.
-
4. Uždėkite puodą su braškėmis ir sultimis ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Jei reikia, pašalinkite susidariusias putas. Užvirinkite uogienę, energingai ir nuolat maišydami uogas. Ji turėtų išvirti iki tirštos konsistencijos.
-
Reklama
-
5. Šiam uogienės kiekiui užvirti prireiks mažiausiai 25 minučių ant stiprios ugnies. Laikas priklauso nuo uogų kiekio ir kokybės. Kai uogienė sutirštės, pradės burbuliuoti, supilkite balzaminį actą. Išmaišykite ir išjunkite ugnį.
-
6. Norėdami nustatyti, ar uogienė pakankamai tiršta, uždėkite nedidelį kiekį ant atšaldytos lėkštutės. Paruošta uogienė neturėtų tekėti, o likti savo vietoje.
-
Reklama
-
7. Kadangi uogienėje yra minimalus cukraus kiekis, konservavimui sudėkite ją karštą į iš anksto sterilizuotus stiklainius. Uždarykite stiklainius su uogiene dangteliais ir apverskite aukštyn kojomis. Uždenkite stiklainius, kol visiškai atvės.
-
8. Naudojant nedidelį kiekį cukraus, braškių uogienė yra sodri ir turi natūralų braškių skonį.
-
Reklama
-
9. Balzaminis actas suteikia braškių uogienei malonų ir neįprastą poskonį. Jei mėgstate įdomius derinius, rekomenduoju į šią uogienę įberti žiupsnelį šviežiai maltų juodųjų pipirų. Puikus priedas prie sūrio lėkštės.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama