Braškių uogienė orkaitėje

Braškių uogienė orkaitėje

5 (1 įvertinimai)

1 Porcija
1 val. 20 min.

Apie receptą

Jei staiga prinoko daug braškių, o veikia tik orkaitė, nenusiminkite. Joje be vargo galite pasigaminti uogienę. Atkreipkite dėmesį į idėją! Šio metodo dėka braškės išlieka nepažeistos, nereikia gaišti laiko stiklainių sterilizavimui. Nedėkite uogų iki pat viršaus, nes verdant susidaręs skystis užverda ir puikiai pakyla. Dėl to sirupas ir uogos nubėgs ir sudegs.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Braškių
    1 kilogramas
  • Cukrus
    1 kilogramas
  • Citrina
    1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Išrūšiuokite braškes, nuplaukite ir nusausinkite. Nuimkite stiebus nuo uogų.
    2. Išrūšiuokite braškes, nuplaukite ir nusausinkite. Nuimkite stiebus nuo uogų.
  • Reklama
  • Į uogas suberkite cukrų ir atsargiai išmaišykite, kad nesutraiškytų.
    3. Į uogas suberkite cukrų ir atsargiai išmaišykite, kad nesutraiškytų.
  • Kruopščiai išplaukite stiklainius ir nusausinkite. Uogas su cukrumi išdėliokite stiklainiuose, bet ne iki pat viršaus.
    4. Kruopščiai išplaukite stiklainius ir nusausinkite. Uogas su cukrumi išdėliokite stiklainiuose, bet ne iki pat viršaus.
  • Reklama
  • Sudėkite stiklainius į šaltą orkaitę.
    5. Sudėkite stiklainius į šaltą orkaitę.
  • Įjunkite orkaitę iki 150 laipsnių ir kepkite uogienę 60 minučių.
    6. Įjunkite orkaitę iki 150 laipsnių ir kepkite uogienę 60 minučių.
  • Reklama
  • Po kurio laiko išimkite uogienę iš orkaitės, užpildykite stiklainius iki viršaus naudodami vieną iš stiklainių. Leiskite uogienei visiška...
    7. Po kurio laiko išimkite uogienę iš orkaitės, užpildykite stiklainius iki viršaus naudodami vieną iš stiklainių. Leiskite uogienei visiškai atvėsti, sandariai uždarykite ir laikykite.
  • Linksmų pasiruošimų!
    8. Linksmų pasiruošimų!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai