Braškių uogienė orkaitėje
4.6 (10 įvertinimai)
1 Porcija
1 val. 20 min.
Apie receptą
Jei staiga prinoko daug braškių, o veikia tik orkaitė, nenusiminkite. Joje be vargo galite pasigaminti uogienę. Atkreipkite dėmesį į idėją! Šio metodo dėka braškės išlieka nepažeistos, nereikia gaišti laiko stiklainių sterilizavimui. Nedėkite uogų iki pat viršaus, nes verdant susidaręs skystis užverda ir puikiai pakyla. Dėl to sirupas ir uogos nubėgs ir sudegs.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Braškių1 kilogramas
-
Cukrus1 kilogramas
-
Citrina1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Išrūšiuokite braškes, nuplaukite ir nusausinkite. Nuimkite stiebus nuo uogų.
-
Reklama
-
3. Į uogas suberkite cukrų ir atsargiai išmaišykite, kad nesutraiškytų.
-
4. Kruopščiai išplaukite stiklainius ir nusausinkite. Uogas su cukrumi išdėliokite stiklainiuose, bet ne iki pat viršaus.
-
Reklama
-
5. Sudėkite stiklainius į šaltą orkaitę.
-
6. Įjunkite orkaitę iki 150 laipsnių ir kepkite uogienę 60 minučių.
-
Reklama
-
7. Po kurio laiko išimkite uogienę iš orkaitės, užpildykite stiklainius iki viršaus naudodami vieną iš stiklainių. Leiskite uogienei visiškai atvėsti, sandariai uždarykite ir laikykite.
-
8. Linksmų pasiruošimų!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.6/5 (10 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama