Braškių likeris

Braškių likeris

5 (3 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Neįtikėtinai aromatingas braškių likeris. Jį galima paruošti iš prinokusių braškių vasarą. Norėdami tai padaryti, jums reikia mažiausiai ingredientų ir laiko. Jei sandėlyje turite aukštos kokybės degtinės ir prinokusių braškių, tada visiškai nebūtina pirkti alkoholinių gėrimų parduotuvėje - tiesiog per valandą ant jūsų stalo atsiras kvapnus ir skanus alkoholinis gėrimas. Jį galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Braškių
    300 gramų
  • Laimas
    0.5 vnt
  • Cukrus
    120 gramų
  • Degtinė
    400 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Braškes nuplaukite vandenyje, nuimkite uodegas ir supjaustykite gabalėliais.
    2. Braškes nuplaukite vandenyje, nuimkite uodegas ir supjaustykite gabalėliais.
  • Reklama
  • Braškių skilteles sudėkite į smulkintuvo arba blenderio dubenį.
    3. Braškių skilteles sudėkite į smulkintuvo arba blenderio dubenį.
  • Sutrinkite 1-2 minutes iki vientisos masės.
    4. Sutrinkite 1-2 minutes iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Braškių tyrę supilkite į didelį indą, pvz., 1 litro stiklainį arba indą su sandariu dangteliu. Įpilkite granuliuoto cukraus ir išspauskit...
    5. Braškių tyrę supilkite į didelį indą, pvz., 1 litro stiklainį arba indą su sandariu dangteliu. Įpilkite granuliuoto cukraus ir išspauskite pusės laimo sultis.
  • Pilkite kokybišką degtinę, o ne pigų alkoholį, kuris gali sugadinti viso gėrimo skonį. Atsargiai pakratykite indą rankose, uždarykite nai...
    6. Pilkite kokybišką degtinę, o ne pigų alkoholį, kuris gali sugadinti viso gėrimo skonį. Atsargiai pakratykite indą rankose, uždarykite nailoniniu dangteliu arba maišykite viską šaukštu ar mentele, kol granuliuotas cukrus visiškai ištirps. Įdėkite indą į šaldytuvą ir laikykite mažiausiai 1 valandą. Alkoholinio gėrimo tinkamumo laikas šaldytuve yra 2-3 savaitės arba net daugiau, jei jis nesibaigia!
  • Reklama
  • Atšaldytą braškių likerį supilkite į grafiną ir stiklines, patiekite su saldumynais, sūriu, riešutais.
    7. Atšaldytą braškių likerį supilkite į grafiną ir stiklines, patiekite su saldumynais, sūriu, riešutais.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai