Braškių kokosų tortas
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Jei norite pamaloninti savo šeimą gardžiais kepiniais, pažiūrėkite, kaip pasigaminti braškių ir kokoso tortą – labai subtilų ir aromatingą desertą, kurį nesunkiai galima priskirti prie gurmaniškų pyragų. Kartais turite laiko paruošti sudėtingus, bet neįtikėtinai skanius ir gražius kepinius, todėl būtinai išsaugokite šį receptą. Jo pagalba išmoksite pasigaminti braškinį-kokosinį tortą su biskvitais ir braškių putėsiais. Patariu visuose paruošimo etapuose naudoti cukraus pudrą, kad kiekviena masė būtų vienalytė ir švelni. Taip pat biskvitą apšlakstykite citrinos sultimis ir cukraus pudra, taip tortas bus drėgnesnis.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai60 gramų
-
Bulvių krakmolas20 gramų
-
Cukraus pudra80 gramų (80 g tešlai + 1 valgomasis šaukštas apšlakstymui ir 4 a.š putėsiams)
-
Vanilėpagal skonį
-
Kokoso drožlės40 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Kepimo milteliai0.5 arbatinio šaukštelio
-
Citrinų sultys2 šaukštai
-
Vanduo230 mililitrai (70 ml impregnavimui, 150 ml putėsiams)
-
Braškės300 gramų
-
Varškė300 gramų
-
Grietinėlė270 mililitrų (( 33% riebumo) 150 ml putėsiams, 120 ml glajui)
-
Želatina3.5 arbatinio šaukštelio
-
Baltasis šokoladas90 gramų
-
Kokoso5~6 šaukštai
Gaminimo eiga
-
1. Kiaušinius mikseriu išplakite iki tirštų stabilių putų. Suberkite cukraus pudrą, vanilę ir vėl plakite. Miltus, krakmolą, kepimo miltelius persijokite ir vėl plakite mažu greičiu. Suberkite kokoso drožles ir išmaišykite.
-
2. 20 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi, o šonus patepkite augaliniu aliejumi. Tešlą paskirstykite formoje ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-35 minutėms. Atvėsinkite biskvitą, nuimkite kepimo popierių.
-
Reklama
-
3. Biskvitą perpjaukite į dvi dalis. Paruoškite putėsius: užpilkite želatiną šaltu vandeniu ir atidėkite į šalį. Braškes nuplaukite, nusausinkite ir sutrinkite trintuvu iki tyrės. Varškę pertrinkite per sietelį, sumaišykite su braškėmis ir išmaišykite.
-
4. Grietinėlę išplakite su vanile, kol susidarys tirštos smailės. Įpilkite cukraus pudros pagal skonį ir išplakite. Į varškę supilkite grietinėlę ir išmaišykite. Ištirpinkite želatiną (neužvirinkite) ir supilkite į varškės masę.
-
Reklama
-
5. Išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą. Paruoškite impregnavimą: sumaišykite citrinos sultis su vandeniu ir cukraus pudra. Dalį pyrago perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir sulaistykite biskvitą.
-
6. Šiek tiek tirštus putėsius perkelkite ant biskvito sluoksnio, išlyginkite ir uždenkite antruoju biskvito sluoksniu. Tortą padėkite į šaldytuvą 4 valandoms. Šokoladą ištirpiname karštoje grietinėlėje ir išmaišome.
-
Reklama
-
7. Tortą aptepkite šokoladu ir išlyginkite. Pabarstykite kokoso drožlėmis ir padėkite į šaldytuvą 15 minučių. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama