Braškių džemas žiemai
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
7 val.
Apie receptą
Siūlau žiemai pasigaminti kvapnų, ryškų džemą be jokio tirštiklio. Tai nepareikalaus daug pastangų ir puikiai laikysis bute. Pasinaudokite receptu! Džemui tinka pernokusios, bet nesugedusios uogos. Džemas puikiai tinka pyragams gaminti, kaip padažas blynams ir spurgoms, taip pat ledams. Jei stiklainių neuždarysite dangteliais, o uždengsite pergamentiniu popieriumi, tai po kelių mėnesių džemas pavirs natūraliu marmeladu. Džemą laikykite sausoje ir tamsioje vietoje.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Braškės500 gramų
-
Cukrus650 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Uogas perrinkite, nuplaukite ir leiskite visiškai nudžiūti, pašalinkite kotelius. Braškes sudėkite į puodą arba dubenį storu dugnu ir užberkite cukrumi. Palikite uogas su cukrumi 6 valandoms, kad jos išskirtų sultis.
-
Reklama
-
3. Uogas uždėkite ant silpnos ugnies ir užvirinkite. Virkite uogienę 5 minutes, nugriebdami putas. Po kurio laiko nukelkite nuo viryklės ir palikite 30 minučių.
-
4. Sutrinkite uogas iki vientisos masės.
-
Reklama
-
5. Puodą vėl uždėkite ant silpnos ugnies ir užvirinkite. Virkite džemą 35–40 minučių.
-
6. Supilkite džemą į sausus, sterilizuotus stiklainius, leiskite visiškai atvėsti, sandariai uždarykite ir laikykite.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama