Braškių desertas

Braškių desertas

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Nuostabi vasariško, gardaus deserto versija! Receptas labai paprastas, bet desertas bus toks gardus, kad neįmanoma apsakyti žodžiais! Būtinai palepinkite save ir savo šeimą šiuo gardėsiu! Braškių sezono metu būtinai pasigaminkite šį paprastą desertą. Geriausia naudoti gerai prinokusias braškes, nes kuo ryškesnės uogos, tuo sodresnė bus spalva ir aromatas. Imkite tik gerai patikrintus kiaušinius. Kiaušinius būtinai nuplaukite šepečiu šiltame vandenyje ir nusausinkite, nes jie nebus termiškai apdoroti. 1. Rinkitės prinokusias, bet kietas braškes. Pernelyg minkštos uogos išskirs daug sulčių ir gali padaryti putėsius pernelyg skystus, o kietos išsaugos tekstūrą ir aromatą. 2. Prieš patiekdami, papuoškite desertą pagal skonį. Ant viršaus uždėkite šviežių uogų, mėtos arba lengvai plaktos grietinėlės – tai suteiks tekstūrų kontrastą ir gaivų aromatą. 3. Norėdami gilesnio skonio, galite įberti žiupsnelį šviežiai maltų juodųjų pipirų, šiek tiek citrinos žievelės arba vanilės ekstrakto – šie niuansai pabrėš braškių vaisinius aromatus.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Braškės
    200 gramų
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Cukrus
    4 šaukštai Kiaušinio baltymas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Perrinkite braškes, sudėkite jas į sietelį ir nuplaukite uogas. Leiskite vandeniui visiškai nuvarvėti arba nusausinkite jas servetėle ar ...
    2. Perrinkite braškes, sudėkite jas į sietelį ir nuplaukite uogas. Leiskite vandeniui visiškai nuvarvėti arba nusausinkite jas servetėle ar popieriniu rankšluosčiu.
  • Reklama
  • Nuimkite lapelius nuo kiekvienos uogos.
    3. Nuimkite lapelius nuo kiekvienos uogos.
  • Uogas supjaustykite gabalėliais.
    4. Uogas supjaustykite gabalėliais.
  • Reklama
  • Į braškes įberkite cukraus.
    5. Į braškes įberkite cukraus.
  • Viską sutrinkite iki vientisos masės.
    6. Viską sutrinkite iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Į kiaušinio baltymą įberkite žiupsnelį druskos ir plakite, kol taps tiršta, balta masė.
    7. Į kiaušinio baltymą įberkite žiupsnelį druskos ir plakite, kol taps tiršta, balta masė.
  • Išplaktus kiaušinio baltymus sudėkite į braškių masę.
    8. Išplaktus kiaušinio baltymus sudėkite į braškių masę.
  • Reklama
  • Atsargiai sumaišykite abi mases mentele, kol visiškai susijungs, bet neprarasdami purumo. Supilkite putėsius į stiklines, padėkite į šald...
    9. Atsargiai sumaišykite abi mases mentele, kol visiškai susijungs, bet neprarasdami purumo. Supilkite putėsius į stiklines, padėkite į šaldytuvą 10–15 minučių ir patiekite.
  • Braškių desertas paruoštas. Skanaus!
    10. Braškių desertas paruoštas. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai