Braškių desertas
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Nuostabi vasariško, gardaus deserto versija! Receptas labai paprastas, bet desertas bus toks gardus, kad neįmanoma apsakyti žodžiais! Būtinai palepinkite save ir savo šeimą šiuo gardėsiu! Braškių sezono metu būtinai pasigaminkite šį paprastą desertą. Geriausia naudoti gerai prinokusias braškes, nes kuo ryškesnės uogos, tuo sodresnė bus spalva ir aromatas. Imkite tik gerai patikrintus kiaušinius. Kiaušinius būtinai nuplaukite šepečiu šiltame vandenyje ir nusausinkite, nes jie nebus termiškai apdoroti. 1. Rinkitės prinokusias, bet kietas braškes. Pernelyg minkštos uogos išskirs daug sulčių ir gali padaryti putėsius pernelyg skystus, o kietos išsaugos tekstūrą ir aromatą. 2. Prieš patiekdami, papuoškite desertą pagal skonį. Ant viršaus uždėkite šviežių uogų, mėtos arba lengvai plaktos grietinėlės – tai suteiks tekstūrų kontrastą ir gaivų aromatą. 3. Norėdami gilesnio skonio, galite įberti žiupsnelį šviežiai maltų juodųjų pipirų, šiek tiek citrinos žievelės arba vanilės ekstrakto – šie niuansai pabrėš braškių vaisinius aromatus.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Braškės200 gramų
-
Druska1 žiupsnelis
-
Cukrus4 šaukštai Kiaušinio baltymas
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Perrinkite braškes, sudėkite jas į sietelį ir nuplaukite uogas. Leiskite vandeniui visiškai nuvarvėti arba nusausinkite jas servetėle ar popieriniu rankšluosčiu.
-
Reklama
-
3. Nuimkite lapelius nuo kiekvienos uogos.
-
4. Uogas supjaustykite gabalėliais.
-
Reklama
-
5. Į braškes įberkite cukraus.
-
6. Viską sutrinkite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
7. Į kiaušinio baltymą įberkite žiupsnelį druskos ir plakite, kol taps tiršta, balta masė.
-
8. Išplaktus kiaušinio baltymus sudėkite į braškių masę.
-
Reklama
-
9. Atsargiai sumaišykite abi mases mentele, kol visiškai susijungs, bet neprarasdami purumo. Supilkite putėsius į stiklines, padėkite į šaldytuvą 10–15 minučių ir patiekite.
-
10. Braškių desertas paruoštas. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama