Braškės su kefyru

Braškės su kefyru

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
15 min.

Apie receptą

Jei kefyro nemėgstate, bet dievinate uogas, šis gėrimas jums tikrai patiks! Švelnaus, aromatingo ir vidutiniškai saldaus kefyro paruošimas užtruks minimaliai laiko. Išbandykite! Vaisių kefyro galima nusipirkti parduotuvėje, bet dažniausiai jame yra daug ne itin sveikų priedų. Tačiau jį labai lengva pasigaminti namuose. Galite vartoti ne tik šviežias braškes, bet ir puikiai tinka šaldytos. Cukraus galite visai nedėti arba pakeisti jį medumi. 1. Uogos turi būti sultingos, bet ne pernokusios, kad neišskirtų per daug skysčio. 2. Vietoj cukraus galite naudoti medų, klevų sirupą arba cukraus pudrą – jie greičiau tirpsta ir suteikia įdomių skonio niuansų. 3. Jei norite, įdėkite vanilės arba cinamono. 4. Jei norite sveikesnio varianto, į porciją įdėkite 1 arbatinį šaukštelį sėklų – jos išbrinks ir sutirštins kefyrą. Jei norite, galite įdėti granolos arba avižinių dribsnių. 5. Karštą dieną dalį šviežių braškių pakeiskite šaldytomis – jos taps „ledu“, bet kefyre neišsisklaidys.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kefyras
    300 mililitrų
  • Braškės
    200 gramų
  • Cukrus
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Uogas perrinkite, sudėkite į sietelį ir nuplaukite šiltu vandeniu. Leiskite vandeniui visiškai nuvarvėti arba nusausinkite uogas servetėle.
    2. Uogas perrinkite, sudėkite į sietelį ir nuplaukite šiltu vandeniu. Leiskite vandeniui visiškai nuvarvėti arba nusausinkite uogas servetėle.
  • Reklama
  • Pašalinkite visas žalias dalis nuo uogų.
    3. Pašalinkite visas žalias dalis nuo uogų.
  • Supjaustykite uogas gabalėliais.
    4. Supjaustykite uogas gabalėliais.
  • Reklama
  • Sudėkite uogas į trintuvą ir suberkite cukrų.
    5. Sudėkite uogas į trintuvą ir suberkite cukrų.
  • Į dubenį su braškėmis supilkite kefyrą.
    6. Į dubenį su braškėmis supilkite kefyrą.
  • Reklama
  • Viską išplakite iki vientisos masės.
    7. Viską išplakite iki vientisos masės.
  • Supilkite braškes ir kefyrą į stiklines ir patiekite.
    8. Supilkite braškes ir kefyrą į stiklines ir patiekite.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai