Blynų pyragas su kreminiu sūriu
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
7 val.
Apie receptą
Pagal šį receptą gaminamas labai skanus, nepaprastai skanus pyragas. Vietoj įprastų biskvitų ruošiame blynelius, kuriuos sluoksniuojame subtiliu kreminiu sūriu ir užpilame lydytu šokoladu. Ruošiame kremą su grietinėle, o blynų tešlą su pienu. Blynus kepiau 16 cm skersmens keptuvėje ir pyragą surinkau į formelę taip pat 16 cm skersmens.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai200 gramų
-
Pienas400 mililitrų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Cukrus2 šaukštai
-
Kreminis sūris400 gramų
-
Grietinėlė 33~38%150 mililitrų (100 ml. kremui, 50 ml. glaistui)
-
Cukraus pudra80 gramų
-
Šokoladas90 mililitrų (tamsus)
-
Aliejus40 mililitrų
-
Druska1/2 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus blynams gaminti.
-
2. Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite augalinį aliejų, įberkite druskos ir cukraus.
-
Reklama
-
3. Šiuos ingredientus stipriai išplakite.
-
4. Supilkite pieną ir viską išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Išsijokite visus miltus, suberkite kepimo miltelius.
-
6. Plaktuvu viską stipriai išmaišykite, kol gausite vienalytę blynų tešlą.
-
Reklama
-
7. Įkaitinkite keptuvę, sutepkite plonu sluoksniu augalinio aliejaus, išklokite tešlos porciją ir tolygiai paskirstykite ant keptuvės. Apkepkite blyną iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
-
8. Gatavus blynus sudėkite į krūvą ant lėkštės.
-
Reklama
-
9. Surinkite visus kremo ingredientus.
-
10. Grietinėlę supilkite į dubenį ir plakite mikseriu, kol susidarys minkštos smailės. Į plaktą grietinėlę sudėkite kreminį sūrį ir cukraus pudrą.
-
Reklama
-
11. Šiuos ingredientus plakite mikseriu iki vientisos, glotnios kreminės masės.
-
12. Pradėkite rinkti pyragą. Ant formos dugno padėkite kepimo popierių, ant viršaus dėkite blyną, tada išdėliokite 2-3 šaukštus kremo ir tolygiai paskirstykite, ant viršaus vėl uždėkite blyną.
-
13. Taip išdėliokite visus blynus ir kremą, o formą su būsimu pyragu padėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms.
-
Reklama
-
14. Tada išimkite pyragą iš formos.
-
15. Paruoškite ingredientus šokoladiniam glaistui gaminti.
-
16. Padėkite dubenį ant puodo su vandeniu, į jį suberkite susmulkintą šokoladą ir supilkite grietinėlę.
-
17. Šiuos ingredientus ištirpinkite vandens vonelėje, maišydami šluotele.
-
18. Ištepkite pyragą šokoladiniu glaistu, padengdami viršų ir šonus. Gatavo pyrago viršų galite papuošti pagal savo skonį - aš apibarsčiau tarkuotu šokoladu ir išdėliojau Oreo sausainius.
-
19. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama