Blyneliai su obuoliais
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Blyneliai su obuoliais yra tiesiog neįtikėtinai skanūs – jie suvalgomi per kelias minutes, nesvarbu, kiek jų kepate. Tokius blynelius galima patiekti, pavyzdžiui, su šokoladu arba mėgstamu sirupu. Blyneliai su obuoliais – paprastas ir gardus desertas, tinkantis pusryčiams arba lengvam užkandžiui. Subtilūs ploni blyneliai derinami su kvapniu saldžių, karamelizuotų obuolių įdaru. Lengvas cinamono ir sviesto atspalvis suteikia patiekalui ypatingą namų šilumą. Jie greitai ir lengvai paruošiami, o rezultatas patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Patiekite su medumi, grietine arba vanilinių ledų kaušeliu, kad būtų dar skaniau!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai150 gramų
-
Pienas250 mililitrų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Vanduo130 mililitrų
-
Cukrus30 gramų
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Druska1/3 arbatinio šaukštelio
-
Obuoliai3 vnt (įdarui)
-
Cukrus70 gramų (įdarui)
-
Citrinų sultys2 šaukštai (įdarui)
-
Citrina1 vnt (įdarui)
-
Maltas cinamonas1 arbatinis šaukštelis (įdarui)
-
Sviestas40 gramų (įdarui)
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Obuolius ir citriną kruopščiai nuplaukite tekančiu vandeniu.
-
2. Paruoškite blynų tešlą. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir augalinį aliejų.
-
Reklama
-
3. Šiuos ingredientus intensyviai sumaišykite šluotele, kol gausite homogenišką mišinį.
-
4. Supilkite pieną ir vandenį.
-
Reklama
-
5. Viską sumaišykite šluotele.
-
6. Miltus persijokite dalimis ir energingai maišykite šluotele, kol išnyks visi gumuliukai.
-
Reklama
-
7. Rezultatas turėtų būti vienalytė blynų tešla.
-
8. Keptuvę silikoniniu teptuku patepkite plonu augalinio aliejaus sluoksniu, įkaitinkite ją ant vidutinės ugnies. Ant įkaitintos keptuvės dėkite dalį tešlos ir, rankose sukiodami keptuvę, paskleiskite tešlą ant keptuvės paviršiaus, suformuodami blyną. Pirmiausia kepkite blyną iš vienos pusės 2–3 minutes.
-
Reklama
-
9. Tada mentele apverskite blyną ir kepkite dar minutę.
-
10. Iškepusius blynus sudėkite ant plokščios lėkštės.
-
Reklama
-
11. Paruoškite obuolių įdarą. Nulupkite obuolį ir išimkite sėklas. Obuolių minkštimą supjaustykite mažais kubeliais.
-
12. Smulkia tarka nutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite nurodytą kiekį citrinos sulčių.
-
13. Obuolių kubelius sudėkite į didelį dubenį, įberkite cinamono, citrinos sulčių ir citrinos žievelės.
-
Reklama
-
14. Viską sumaišykite šaukštu.
-
15. Puode su storu dugnu ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir suberkite cukrų. Išmaišykite ir virkite 2–3 minutes.
-
16. Tada sudėkite obuolių kubelius.
-
17. Troškinkite ant vidutinės ugnies, reguliariai maišydami šaukštu, kol obuoliai suminkštės. Obuolių įdaras paruoštas.
-
18. Į kiekvieno blyno vidurį įdėkite 2–3 arbatinius šaukštelius obuolių įdaro.
-
19. Kiekvieną blyną susukite į voką.
-
20. Keptuvę sutepkite plonu augalinio aliejaus sluoksniu ir sudėkite visus blynus su obuolių įdaru. Kepkite ant vidutinės ugnies 2–3 minutes iš kiekvienos pusės.
-
21. Tada sudėkite obuolių blynelius į lėkštę ir patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama