Blyneliai su obuoliais

Blyneliai su obuoliais

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Blyneliai su obuoliais yra tiesiog neįtikėtinai skanūs – jie suvalgomi per kelias minutes, nesvarbu, kiek jų kepate. Tokius blynelius galima patiekti, pavyzdžiui, su šokoladu arba mėgstamu sirupu. Blyneliai su obuoliais – paprastas ir gardus desertas, tinkantis pusryčiams arba lengvam užkandžiui. Subtilūs ploni blyneliai derinami su kvapniu saldžių, karamelizuotų obuolių įdaru. Lengvas cinamono ir sviesto atspalvis suteikia patiekalui ypatingą namų šilumą. Jie greitai ir lengvai paruošiami, o rezultatas patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Patiekite su medumi, grietine arba vanilinių ledų kaušeliu, kad būtų dar skaniau!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    150 gramų
  • Pienas
    250 mililitrų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Vanduo
    130 mililitrų
  • Cukrus
    30 gramų
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Druska
    1/3 arbatinio šaukštelio
  • Obuoliai
    3 vnt (įdarui)
  • Cukrus
    70 gramų (įdarui)
  • Citrinų sultys
    2 šaukštai (įdarui)
  • Citrina
    1 vnt (įdarui)
  • Maltas cinamonas
    1 arbatinis šaukštelis (įdarui)
  • Sviestas
    40 gramų (įdarui)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus. Obuolius ir citriną kruopščiai nuplaukite tekančiu vandeniu.
    1. Paruoškite ingredientus. Obuolius ir citriną kruopščiai nuplaukite tekančiu vandeniu.
  • Paruoškite blynų tešlą. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir augalinį aliejų.
    2. Paruoškite blynų tešlą. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir augalinį aliejų.
  • Reklama
  • Šiuos ingredientus intensyviai sumaišykite šluotele, kol gausite homogenišką mišinį.
    3. Šiuos ingredientus intensyviai sumaišykite šluotele, kol gausite homogenišką mišinį.
  • Supilkite pieną ir vandenį.
    4. Supilkite pieną ir vandenį.
  • Reklama
  • Viską sumaišykite šluotele.
    5. Viską sumaišykite šluotele.
  • Miltus persijokite dalimis ir energingai maišykite šluotele, kol išnyks visi gumuliukai.
    6. Miltus persijokite dalimis ir energingai maišykite šluotele, kol išnyks visi gumuliukai.
  • Reklama
  • Rezultatas turėtų būti vienalytė blynų tešla.
    7. Rezultatas turėtų būti vienalytė blynų tešla.
  • Keptuvę silikoniniu teptuku patepkite plonu augalinio aliejaus sluoksniu, įkaitinkite ją ant vidutinės ugnies. Ant įkaitintos keptuvės dė...
    8. Keptuvę silikoniniu teptuku patepkite plonu augalinio aliejaus sluoksniu, įkaitinkite ją ant vidutinės ugnies. Ant įkaitintos keptuvės dėkite dalį tešlos ir, rankose sukiodami keptuvę, paskleiskite tešlą ant keptuvės paviršiaus, suformuodami blyną. Pirmiausia kepkite blyną iš vienos pusės 2–3 minutes.
  • Reklama
  • Tada mentele apverskite blyną ir kepkite dar minutę.
    9. Tada mentele apverskite blyną ir kepkite dar minutę.
  • Iškepusius blynus sudėkite ant plokščios lėkštės.
    10. Iškepusius blynus sudėkite ant plokščios lėkštės.
  • Reklama
  • Paruoškite obuolių įdarą. Nulupkite obuolį ir išimkite sėklas. Obuolių minkštimą supjaustykite mažais kubeliais.
    11. Paruoškite obuolių įdarą. Nulupkite obuolį ir išimkite sėklas. Obuolių minkštimą supjaustykite mažais kubeliais.
  • Smulkia tarka nutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite nurodytą kiekį citrinos sulčių.
    12. Smulkia tarka nutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite nurodytą kiekį citrinos sulčių.
  • Obuolių kubelius sudėkite į didelį dubenį, įberkite cinamono, citrinos sulčių ir citrinos žievelės.
    13. Obuolių kubelius sudėkite į didelį dubenį, įberkite cinamono, citrinos sulčių ir citrinos žievelės.
  • Reklama
  • Viską sumaišykite šaukštu.
    14. Viską sumaišykite šaukštu.
  • Puode su storu dugnu ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir suberkite cukrų. Išmaišykite ir virkite 2–3 minutes.
    15. Puode su storu dugnu ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir suberkite cukrų. Išmaišykite ir virkite 2–3 minutes.
  • Tada sudėkite obuolių kubelius.
    16. Tada sudėkite obuolių kubelius.
  • Troškinkite ant vidutinės ugnies, reguliariai maišydami šaukštu, kol obuoliai suminkštės. Obuolių įdaras paruoštas.
    17. Troškinkite ant vidutinės ugnies, reguliariai maišydami šaukštu, kol obuoliai suminkštės. Obuolių įdaras paruoštas.
  • Į kiekvieno blyno vidurį įdėkite 2–3 arbatinius šaukštelius obuolių įdaro.
    18. Į kiekvieno blyno vidurį įdėkite 2–3 arbatinius šaukštelius obuolių įdaro.
  • Kiekvieną blyną susukite į voką.
    19. Kiekvieną blyną susukite į voką.
  • Keptuvę sutepkite plonu augalinio aliejaus sluoksniu ir sudėkite visus blynus su obuolių įdaru. Kepkite ant vidutinės ugnies 2–3 minutes ...
    20. Keptuvę sutepkite plonu augalinio aliejaus sluoksniu ir sudėkite visus blynus su obuolių įdaru. Kepkite ant vidutinės ugnies 2–3 minutes iš kiekvienos pusės.
  • Tada sudėkite obuolių blynelius į lėkštę ir patiekite.
    21. Tada sudėkite obuolių blynelius į lėkštę ir patiekite.
  • Skanaus!
    22. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai