Blyneliai su grietinėle
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Švelnūs, gardūs sodraus kreminio skonio blynai. Jie ruošiami taip pat paprastai, kaip ir bet kurie kiti, tačiau grietinėlės dėka jie yra labai minkštos struktūros. Galite naudoti 10-20% riebumo grietinėlę. Gaminant blynus didelę reikšmę turi keptuvės pasirinkimas. Blynų keptuvė idealiai tinka, nes turi žemus šonus, vadinasi, blynus bus lengva apversti.
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Grietinėlė400 mililitrų
-
Miltai200 gramų
-
Cukrus2 šaukštai
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Druska1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Miltus iš anksto persijokite, kad prisotintumėte deguonies.
-
2. Kiaušinius padalinkite į baltymus ir trynius.
-
Reklama
-
3. Sumaišykite trynius su cukrumi, druska ir augaliniu aliejumi. Supilkite grietinėlę ir viską išmaišykite.
-
4. Baltymus išplakti iki putų.
-
Reklama
-
5. Į tešlą pamažu suberkite persijotus miltus ir iš karto išmaišykite.
-
6. Tada įmaišykite išplaktus baltymus.
-
Reklama
-
7. Pagaminta blynų tešla bus gana skysta. Kuo tirštesnė tešla, tuo storesni bus blynai. Tešlos tirštumą reguliuokite pagal savo skonį.
-
8. Prieš gamindami pirmąjį blyną, karštą keptuvę patepkite augaliniu aliejumi. Toliau pagal poreikį. Supilkite tešlą į keptuvę ir plonu sluoksniu paskleiskite per visą paviršių.
-
Reklama
-
9. Blynelius kepkite iš abiejų pusių ant silpnos ugnies iki auksinės rudos spalvos.
-
10. Gatavus blynus dėkite vieną ant kito ir uždenkite dangčiu, kad neišdžiūtų.
-
Reklama
-
11. Blynus aptepkite uogiene ir patiekite. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama