Blyneliai su grietinėle

Blyneliai su grietinėle

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Švelnūs, gardūs sodraus kreminio skonio blynai. Jie ruošiami taip pat paprastai, kaip ir bet kurie kiti, tačiau grietinėlės dėka jie yra labai minkštos struktūros. Galite naudoti 10-20% riebumo grietinėlę. Gaminant blynus didelę reikšmę turi keptuvės pasirinkimas. Blynų keptuvė idealiai tinka, nes turi žemus šonus, vadinasi, blynus bus lengva apversti.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Grietinėlė
    400 mililitrų
  • Miltai
    200 gramų
  • Cukrus
    2 šaukštai
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Druska
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus. Miltus iš anksto persijokite, kad prisotintumėte deguonies.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Miltus iš anksto persijokite, kad prisotintumėte deguonies.
  • Kiaušinius padalinkite į baltymus ir trynius.
    2. Kiaušinius padalinkite į baltymus ir trynius.
  • Reklama
  • Sumaišykite trynius su cukrumi, druska ir augaliniu aliejumi. Supilkite grietinėlę ir viską išmaišykite.
    3. Sumaišykite trynius su cukrumi, druska ir augaliniu aliejumi. Supilkite grietinėlę ir viską išmaišykite.
  • Baltymus išplakti iki putų.
    4. Baltymus išplakti iki putų.
  • Reklama
  • Į tešlą pamažu suberkite persijotus miltus ir iš karto išmaišykite.
    5. Į tešlą pamažu suberkite persijotus miltus ir iš karto išmaišykite.
  • Tada įmaišykite išplaktus baltymus.
    6. Tada įmaišykite išplaktus baltymus.
  • Reklama
  • Pagaminta blynų tešla bus gana skysta. Kuo tirštesnė tešla, tuo storesni bus blynai. Tešlos tirštumą reguliuokite pagal savo skonį.
    7. Pagaminta blynų tešla bus gana skysta. Kuo tirštesnė tešla, tuo storesni bus blynai. Tešlos tirštumą reguliuokite pagal savo skonį.
  • Prieš gamindami pirmąjį blyną, karštą keptuvę patepkite augaliniu aliejumi. Toliau pagal poreikį. Supilkite tešlą į keptuvę ir plonu sluo...
    8. Prieš gamindami pirmąjį blyną, karštą keptuvę patepkite augaliniu aliejumi. Toliau pagal poreikį. Supilkite tešlą į keptuvę ir plonu sluoksniu paskleiskite per visą paviršių.
  • Reklama
  • Blynelius kepkite iš abiejų pusių ant silpnos ugnies iki auksinės rudos spalvos.
    9. Blynelius kepkite iš abiejų pusių ant silpnos ugnies iki auksinės rudos spalvos.
  • Gatavus blynus dėkite vieną ant kito ir uždenkite dangčiu, kad neišdžiūtų.
    10. Gatavus blynus dėkite vieną ant kito ir uždenkite dangčiu, kad neišdžiūtų.
  • Reklama
  • Blynus aptepkite uogiene ir patiekite. Gero apetito!
    11. Blynus aptepkite uogiene ir patiekite. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai