Blynai su išrūgomis
4 (4 įvertinimai)
3 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Jei pagaminus sūrį ar varškę liko išrūgų, neskubėkite jų išpilti. Iš jo gaminami sodrūs, minkšti blynai, kurie suvalgomi per vieną akimirką. Blynai labai purūs. Kad jie būtų putlūs, į 20 centimetrų skersmens skardą supilkite 6-7 šaukštus tešlos. Šiuos blynus geriausia patiekti su grietine arba uogiene su šaltu pienu.
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Išrūgos3/4 stiklinės (stiklinė 200 ml.)
-
Kvietiniai miltai120 gramų
-
Cukrus1 arbatinis šaukštelis
-
Kiaušinis1 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Soda1/2 arbatinius šaukštelius
-
Aliejus2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Į puodą supilkite išrūgas, palikdami 2 šaukštus, likusias pakaitinkite iki labai šiltos. Įpilkite druskos, cukraus ir išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Miltus persijokite į išrūgas ir užmaišykite tirštą vienalytę tešlą.
-
4. Į tešlą įmuškite kiaušinį ir greitai išmaišykite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
5. Likusias išrūgas pakaitinkite iki virimo, nukelkite nuo ugnies ir suberkite sodą, išmaišykite. Masė suputos, tai normalu. Supilkite putas į tešlą ir išmaišykite, palikite 10 minučių pastovėti.
-
6. Kepkite blynus karštoje keptuvėje, kiekvieną kartą sutepdami augaliniu aliejumi, iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.
-
Reklama
-
7. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama