Blynai su agurkų sūrymu
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Norint pagaminti šiuos blynus, į tešlą įpilama agurkų sūrymo, todėl gaunami labai švelnūs, pikantiški blyneliai, kuriuos galima apvynioti mėgstamu pikantišku įdaru. Atkreipkite dėmesį! Agurkų sūrymą geriausia naudoti iš marinuotų agurkų, o ne iš raugintų. Kepimui naudojau 24 cm skersmens keptuvę ir blynai gavosi gana dideli. Šiuos blynus galima patiekti net su karštos sriubos dubeniu, o ne su duonos riekele.
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Kvietiniai miltai200 gramų
-
Cukrus1 šaukštas
-
Augalinis aliejus3 šaukštai (2 tešlai, 1 keptuvės patepimui)
-
Agurkų marinatas250 mililitrų
-
Soda1/2 arbatinio šaukštelio
-
Vanduo150 mililitrų (šiltas)
-
Kukurūzų krakmolas50 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Iš anksto paruoškite visus ingredientus kepimui.
-
2. Miltus persijokite į didelį dubenį.
-
Reklama
-
3. Į išsijotus miltus supilkite agurkų sūrymą, 2 šaukštus aliejus, šiltas vanduo.
-
4. Šiuos ingredientus sumaišykite šluotele, kol gausis vientisa tešla.
-
Reklama
-
5. Atskirame dubenyje plakite kiaušinius iki vientisos masės.
-
6. Į dubenį su tešla supilkite išplaktus kiaušinius, suberkite krakmolą, sodą (gesinti nereikia), cukrų.
-
Reklama
-
7. Visus šiuos ingredientus sumaišykite šluotele, kol gausite vientisą blynų tešlą.
-
8. Keptuvę silikoniniu kepimo šepetėliu ištepkite augaliniu aliejumi ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Supilkite dalį tešlos ant įkaitintos keptuvės, per visą keptuvės paviršių suformuokite blyną, rankose šiek tiek pasukite keptuvę iš vienos pusės į kitą.
-
Reklama
-
9. Apkepkite blyną iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
-
10. Karštus blynus dėkite į lėkštę ir patiekite.
-
Reklama
-
11. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama