Birus plovas
4.6 (3 įvertinimai)
5 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Pagal šį receptą plovas yra labai skanus ir birus. Jis turėtų būti patiekiamas iš karto po paruošimo. Jis puikiai dera su bet kokiomis daržovių salotomis ir padažais. Plovą galite virti ne tik keptuvėje, bet ir katile ar lėtoje viryklėje. Virimui geriau naudoti ilgus ryžius, iš daržovių reikėtų rinktis svogūnus ir morkas. Geriausi prieskoniai yra tie, kurie naudojami specialiai plovo gaminimui.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištiena400 gramų
-
Ryžiai1.5 stiklinės
-
Morkos1 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Aliejus2 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Prieskoniai plovuipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite savo ingredientus.
-
2. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite vištienos gabalėlius.
-
Reklama
-
3. Į keptą vištieną suberkite smulkintus svogūnus ir morkas.
-
4. Kepkite daržoves kartu su mėsa 3-4 minutes.
-
Reklama
-
5. Į daržoves ir mėsą suberkite nuplautus ryžius.
-
6. Suberkite prieskonius plovui.
-
Reklama
-
7. Supilkite vandenį, jis turi visiškai padengti visus ryžius.
-
8. Troškinkite plovą 15 minučių ant vidutinės ugnies, būtinai uždengdami keptuvę dangčiu. Tada išjunkite ugnį ir leiskite plovui tiek pat laiko pastovėti.
-
Reklama
-
9. Skanus ir purus plovas su vištiena paruoštas!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.6/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama