Bigusas su mėsa
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Klasikinis slavų ir baltų virtuvės kopūstų patiekalas – skanu, sveika ir skanu! Bigus paruošimo variantų yra daug. Pristatau jums vieną iš jų. Bigus su mėsa receptas yra gana paprastas. Mūsų šeimoje šis šio patiekalo variantas ypač skanus valgyti žiemą. Ypatingą skonį bigusui suteikia raugintų kopūstų ir šviežių kopūstų derinys. Ragintų kopūstų ir šviežių kopūstų proporcijas galite keisti pagal savo skonį ir norą. Mano variante raugintuose kopūstuose buvo pakankamai morkų, todėl jų nedėjau. Ir dar – kepimo laikas priklauso nuo to, kokią mėsą pasirinkote. Kiauliena ir vištiena iškepa daug greičiau nei jautiena. Kaip matote, namuose gaminti bigus su mėsa nėra sunku. Linkiu sėkmės ir skanių bigusų!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Mėsa500 gramų (bet kokia
-
Svogūnai1~2 vnt
-
Švieži kopūstai500 gramų
-
Rauginti kopūstai1 kilogramas
-
Bulvės3~4 vnt
-
Augalinis aliejus100~150 mililitrų
-
Druska1 arbatinis šaukštelis (pagal skonį)
-
Malti juodieji pipirai3~4 žiupsneliai
Gaminimo eiga
-
1. Geriausia bigusą gaminti katile. Jei ne, paimkite puodą sunkiu dugnu. Augalinį aliejų įkaitiname katile ir jame apkepame gabalėliais supjaustytą mėsą. Kepkite iki auksinės rudos spalvos.
-
2. Nuvalykite ir supjaustykite svogūną. Sudėkite į mėsą ir maišydami kepkite 10 minučių.
-
Reklama
-
3. Bulves nuvalome, supjaustome mažais kubeliais ir dedame į katilą 10 minučių. Išmaišome!
-
4. Dabar atėjo laikas raugintiems kopūstams. Jei turite labai rūgštų, geriau iš anksto pamirkykite šaltame vandenyje ir tada gerai išspauskite vandenį. Troškinkite 20 minučių Nepamirškite retkarčiais pamaišyti.
-
Reklama
-
5. Šviežius kopūstus susmulkinkite, lengvai pasūdykite ir išspauskite. Dedame į katilą. Atėjo laikas pridėti pipirų ir kitų prieskonių pagal pageidavimą. Troškinkite 15 minučių uždengę.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama