Bemielė viso grūdo duona
5 (2 įvertinimai)
1 Porcija
1 val.
Apie receptą
Tai neįtikėtina, bet tokia skani ir sveika be mielių pilno grūdo duona iškepama vos per vieną valandą ir be jokio specialaus minkymo. Viskas labai paprasta, dalinuosi receptu! Tokią duoną galima paruošti iš įvairiausių miltų rūšių, kaip priedus naudoti bet kokias sėklas — linų, moliūgų, sezamo, taip pat įdėti razinų ar džiovintų spanguolių, tokiu būdu gausite visiškai unikalų duonos skonį ir sudėtį.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vanduo275 gramai
-
Cukrus1 arbatinis šaukštelis
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Augalinis aliejus1 šaukštas
-
Obuolių actas1 šaukštas
-
Soda1 arbatinis šaukštelis
-
Kepimo milteliai1/2 arbatinio šaukštelio
-
Viso grūdo ruginiai miltai150 gramų
-
Viso grūdo kvietiniai miltai250 gramų
-
Linų sėmenys2 valgomieji šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus duonos gamybai. -
2. Į dubenį tešlai įpilkite vandenį, augalinį aliejų, obuolių actą, suberkite druską ir cukrų. -
Reklama
-
3. Išmaišykite, kol cukrus ir druska ištirps. -
4. Sumaišykite du miltų tipus su linų sėmenimis, pridėkite sodą ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite. -
Reklama
-
5. Po truputį maišykite miltus su skystais ingredientais. -
6. Išmaišykite, kol miltai sudrėks. -
Reklama
-
7. Padėkite tešlą ant stalo ir rankomis ją išminkykite. -
8. Minkant tešlą, ji nustoja lipti prie rankų ir tampa elastinga. -
Reklama
-
9. Suformuokite duoną pagal savo norą – apvalią arba kepalo formos. -
10. Perkelkite duoną ant kepimo skardos, lengvai pabarstykite miltais, padarykite įpjovą. Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių „viršus-apačia“ režimu. -
Reklama
-
11. Kepkite duoną 10 minučių 250 laipsnių temperatūroje, tada sumažinkite iki 180 laipsnių ir kepkite dar 30 minučių. Atvėsinkite ant grotelių. -
12. Visiškai atvėsusią duoną galima patiekti ant stalo. -
13. Duona gavosi skani ir naudinga, nes naudojami kvietiniai ir ruginiai viso grūdo miltai bei linų sėmenys. Be to, ji pagaminta be mielių.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą! -
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















