Bemielė viso grūdo duona

Bemielė viso grūdo duona

5 (2 įvertinimai)

1 Porcija
1 val.

Apie receptą

Tai neįtikėtina, bet tokia skani ir sveika be mielių pilno grūdo duona iškepama vos per vieną valandą ir be jokio specialaus minkymo. Viskas labai paprasta, dalinuosi receptu! Tokią duoną galima paruošti iš įvairiausių miltų rūšių, kaip priedus naudoti bet kokias sėklas — linų, moliūgų, sezamo, taip pat įdėti razinų ar džiovintų spanguolių, tokiu būdu gausite visiškai unikalų duonos skonį ir sudėtį.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vanduo
    275 gramai
  • Cukrus
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Augalinis aliejus
    1 šaukštas
  • Obuolių actas
    1 šaukštas
  • Soda
    1 arbatinis šaukštelis
  • Kepimo milteliai
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Viso grūdo ruginiai miltai
    150 gramų
  • Viso grūdo kvietiniai miltai
    250 gramų
  • Linų sėmenys
    2 valgomieji šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus duonos gamybai.
    1. Paruoškite ingredientus duonos gamybai.
  • Į dubenį tešlai įpilkite vandenį, augalinį aliejų, obuolių actą, suberkite druską ir cukrų.
    2. Į dubenį tešlai įpilkite vandenį, augalinį aliejų, obuolių actą, suberkite druską ir cukrų.
  • Reklama
  • Išmaišykite, kol cukrus ir druska ištirps.
    3. Išmaišykite, kol cukrus ir druska ištirps.
  • Sumaišykite du miltų tipus su linų sėmenimis, pridėkite sodą ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite.
    4. Sumaišykite du miltų tipus su linų sėmenimis, pridėkite sodą ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite.
  • Reklama
  • Po truputį maišykite miltus su skystais ingredientais.
    5. Po truputį maišykite miltus su skystais ingredientais.
  • Išmaišykite, kol miltai sudrėks.
    6. Išmaišykite, kol miltai sudrėks.
  • Reklama
  • Padėkite tešlą ant stalo ir rankomis ją išminkykite.
    7. Padėkite tešlą ant stalo ir rankomis ją išminkykite.
  • Minkant tešlą, ji nustoja lipti prie rankų ir tampa elastinga.
    8. Minkant tešlą, ji nustoja lipti prie rankų ir tampa elastinga.
  • Reklama
  • Suformuokite duoną pagal savo norą – apvalią arba kepalo formos.
    9. Suformuokite duoną pagal savo norą – apvalią arba kepalo formos.
  • Perkelkite duoną ant kepimo skardos, lengvai pabarstykite miltais, padarykite įpjovą. Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių „viršus-apačia...
    10. Perkelkite duoną ant kepimo skardos, lengvai pabarstykite miltais, padarykite įpjovą. Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių „viršus-apačia“ režimu.
  • Reklama
  • Kepkite duoną 10 minučių 250 laipsnių temperatūroje, tada sumažinkite iki 180 laipsnių ir kepkite dar 30 minučių. Atvėsinkite ant grotelių.
    11. Kepkite duoną 10 minučių 250 laipsnių temperatūroje, tada sumažinkite iki 180 laipsnių ir kepkite dar 30 minučių. Atvėsinkite ant grotelių.
  • Visiškai atvėsusią duoną galima patiekti ant stalo.
    12. Visiškai atvėsusią duoną galima patiekti ant stalo.
  • Duona gavosi skani ir naudinga, nes naudojami kvietiniai ir ruginiai viso grūdo miltai bei linų sėmenys. Be to, ji pagaminta be mielių.
    13. Duona gavosi skani ir naudinga, nes naudojami kvietiniai ir ruginiai viso grūdo miltai bei linų sėmenys. Be to, ji pagaminta be mielių.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai