Bavarijos pyragas

Bavarijos pyragas

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
10 val.

Apie receptą

Subtilus, lengvas Bavarijos pyragas su vasaros uogomis nepaliks abejingų. Minimali tešla, gardus kremas ir šviežios uogos – štai ko norite desertui. Tad kodėl gi nepalepinti savęs? Šiame recepte nėra daug tešlos. Mažas, subtilus vaisių krepšelis pripildytas gardžiu kremu, kuris puikiai dera su šiek tiek saldžia tešla. Elegantišką ir tuo pačiu labai prieinamą Bavarijos pyrago receptą galima pasigaminti patiems, ypač turint tokias išsamias rekomendacijas.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Cukrus
    60 gramų (tešlai 50 g, kremui 10 g.)
  • Miltai
    35 gramai
  • Krakmolas
    22 gramai (tešlai 17 g, kremui 5 g.)
  • Pienas
    250 mililitrų
  • Grietinėlė
    125 mililitrų (33% riebumo)
  • Vanilė
    pagal skonį
  • Tryniai
    5 vnt
  • Želatina
    25 gramai
  • Uogos
    pagal skonį
  • Mėta
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite tešlą pagrindui. Atskirkite baltymus nuo trynių. Plakite juos, palaipsniui įberdami cukrų, kol susidarys stabilios putos. Tryn...
    1. Paruoškite tešlą pagrindui. Atskirkite baltymus nuo trynių. Plakite juos, palaipsniui įberdami cukrų, kol susidarys stabilios putos. Trynius išplakite atskirai. Tada atsargiai sumaišykite juos su baltymais. Įsitikinkite, kad baltymai nesustingtų.
  • Į miltus suberkite krakmolą. Persijokite ir sumaišykite su puriu kiaušinių mišiniu.
    2. Į miltus suberkite krakmolą. Persijokite ir sumaišykite su puriu kiaušinių mišiniu.
  • Reklama
  • Tešlą perkelkite į konditerinį maišelį. Prispauskite tešlą ant kepimo popieriaus gyvatės formos raštu, kad gautumėte norimo ilgio juostel...
    3. Tešlą perkelkite į konditerinį maišelį. Prispauskite tešlą ant kepimo popieriaus gyvatės formos raštu, kad gautumėte norimo ilgio juostelę. Tešla iškepa labai greitai, per 5–10 minučių, orkaitėje, įkaitintoje iki 250 laipsnių.
  • Išimkite tešlą iš orkaitės, kai ji taps auksinės spalvos. Truputį atvėsinkite ir išdėliokite biskvitą krepšelio be dugno pavidalu.
    4. Išimkite tešlą iš orkaitės, kai ji taps auksinės spalvos. Truputį atvėsinkite ir išdėliokite biskvitą krepšelio be dugno pavidalu.
  • Reklama
  • Paruoškite kremą. Norėdami tai padaryti, pirmiausia pamirkykite želatiną apie 20 minučių. Dabar, naudodami šluotelę, lengvai išplakite tr...
    5. Paruoškite kremą. Norėdami tai padaryti, pirmiausia pamirkykite želatiną apie 20 minučių. Dabar, naudodami šluotelę, lengvai išplakite trynius su krakmolu ir cukrumi.
  • Uždėkite pieną ant ugnies. Įdėkite į jį vanilės ankštį. Nuolat maišydami užvirinkite. Dabar reikia sumaišyti trynius su pienu. Norėdami t...
    6. Uždėkite pieną ant ugnies. Įdėkite į jį vanilės ankštį. Nuolat maišydami užvirinkite. Dabar reikia sumaišyti trynius su pienu. Norėdami tai padaryti, į trynius įpilkite nedidelį kiekį verdančio pieno, nuolat maišydami. Tada viską sudėkite į pieną. Nuolat maišydami virkite ant silpnos ugnies, kol mišinys sutirštės.
  • Reklama
  • Nukelkite kremą nuo ugnies. Nupilkite trečdalį. Atvėsinkite, kol temperatūra neviršys 50 laipsnių. Palaipsniui supilkite ištirpintą želat...
    7. Nukelkite kremą nuo ugnies. Nupilkite trečdalį. Atvėsinkite, kol temperatūra neviršys 50 laipsnių. Palaipsniui supilkite ištirpintą želatiną, nuolat maišydami porą minučių. Tada perkoškite per sietelį ir supilkite į likusią masę. Atvėsinkite kremą.
  • Plakite grietinėlę iki purumo ir tirštumo. Sumaišykite su atvėsusiu kremu.
    8. Plakite grietinėlę iki purumo ir tirštumo. Sumaišykite su atvėsusiu kremu.
  • Reklama
  • Į krepšelį sudėkite kremą. Uždenkite plėvele. Palaikykite šaldytuve per naktį. Prieš patiekdami krepšelį pripildykite uogomis.
    9. Į krepšelį sudėkite kremą. Uždenkite plėvele. Palaikykite šaldytuve per naktį. Prieš patiekdami krepšelį pripildykite uogomis.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai