Bavarijos pyragas
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
10 val.
Apie receptą
Subtilus, lengvas Bavarijos pyragas su vasaros uogomis nepaliks abejingų. Minimali tešla, gardus kremas ir šviežios uogos – štai ko norite desertui. Tad kodėl gi nepalepinti savęs? Šiame recepte nėra daug tešlos. Mažas, subtilus vaisių krepšelis pripildytas gardžiu kremu, kuris puikiai dera su šiek tiek saldžia tešla. Elegantišką ir tuo pačiu labai prieinamą Bavarijos pyrago receptą galima pasigaminti patiems, ypač turint tokias išsamias rekomendacijas.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Cukrus60 gramų (tešlai 50 g, kremui 10 g.)
-
Miltai35 gramai
-
Krakmolas22 gramai (tešlai 17 g, kremui 5 g.)
-
Pienas250 mililitrų
-
Grietinėlė125 mililitrų (33% riebumo)
-
Vanilėpagal skonį
-
Tryniai5 vnt
-
Želatina25 gramai
-
Uogospagal skonį
-
Mėtapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite tešlą pagrindui. Atskirkite baltymus nuo trynių. Plakite juos, palaipsniui įberdami cukrų, kol susidarys stabilios putos. Trynius išplakite atskirai. Tada atsargiai sumaišykite juos su baltymais. Įsitikinkite, kad baltymai nesustingtų.
-
2. Į miltus suberkite krakmolą. Persijokite ir sumaišykite su puriu kiaušinių mišiniu.
-
Reklama
-
3. Tešlą perkelkite į konditerinį maišelį. Prispauskite tešlą ant kepimo popieriaus gyvatės formos raštu, kad gautumėte norimo ilgio juostelę. Tešla iškepa labai greitai, per 5–10 minučių, orkaitėje, įkaitintoje iki 250 laipsnių.
-
4. Išimkite tešlą iš orkaitės, kai ji taps auksinės spalvos. Truputį atvėsinkite ir išdėliokite biskvitą krepšelio be dugno pavidalu.
-
Reklama
-
5. Paruoškite kremą. Norėdami tai padaryti, pirmiausia pamirkykite želatiną apie 20 minučių. Dabar, naudodami šluotelę, lengvai išplakite trynius su krakmolu ir cukrumi.
-
6. Uždėkite pieną ant ugnies. Įdėkite į jį vanilės ankštį. Nuolat maišydami užvirinkite. Dabar reikia sumaišyti trynius su pienu. Norėdami tai padaryti, į trynius įpilkite nedidelį kiekį verdančio pieno, nuolat maišydami. Tada viską sudėkite į pieną. Nuolat maišydami virkite ant silpnos ugnies, kol mišinys sutirštės.
-
Reklama
-
7. Nukelkite kremą nuo ugnies. Nupilkite trečdalį. Atvėsinkite, kol temperatūra neviršys 50 laipsnių. Palaipsniui supilkite ištirpintą želatiną, nuolat maišydami porą minučių. Tada perkoškite per sietelį ir supilkite į likusią masę. Atvėsinkite kremą.
-
8. Plakite grietinėlę iki purumo ir tirštumo. Sumaišykite su atvėsusiu kremu.
-
Reklama
-
9. Į krepšelį sudėkite kremą. Uždenkite plėvele. Palaikykite šaldytuve per naktį. Prieš patiekdami krepšelį pripildykite uogomis.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama