Basmati plovas su vištiena
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 10 min.
Apie receptą
Siūlau pietums ar vakarienei išsivirti skanų, kvapnų vištienos plovą su basmati ryžiais. Šie ryžiai nuo kitų skiriasi savo aromatu, skoniu ir ilgiu. Toks plovas gaminamas daug lengviau ir greičiau nei tradicinis. Tai puiki galimybė pamaitinti visą šeimą. Galite naudoti bet kokias vištienos dalis, tačiau nepamirškite, kad vištienos krūtinėlė bus sausesnė nei kita mėsa.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Basmati ryžiai150 gramų
-
Vištiena500 gramų
-
Svogūnas (didesnis nei vidutinis)1 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Vanduo (karštas)1 stiklinė
-
Česnakai (visa galva)1 vnt
-
Augalinis aliejus15 mililitrų
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Prieskoniaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus
-
2. Į storadugnę keptuvę ar katilą supilkite augalinį aliejų ir pakaitinkite ant stiprios ugnies. Sudėkite juostelėmis supjaustytą svogūną ir morkas. Troškinkite daržoves 3 minutes.
-
Reklama
-
3. Vištieną supjaustykite gabalėliais ir suberkite į keptas daržoves. Pasūdykite, pabarstykite prieskoniais.
-
4. Pakepinkite 10 minučių maišydami.
-
Reklama
-
5. Ryžius kruopščiai nuplaukite šiltu vandeniu ir sudėkite į vištieną, išlyginkite.
-
6. Vištienos ryžius užpilkite karštu vandeniu.
-
Reklama
-
7. Nuplaukite česnako galvą, nupjaukite šaknį ir įsmeikite į ryžių vidurį. Uždarykite keptuvę dangčiu, sumažinkite ugnį ir nemaišydami troškinkite plovą 25 minutes. Ryžiai ir vištiena turi būti išvirti, o vanduo turi visiškai susigerti. Nukelkite plovą nuo ugnies ir patiekite.
-
8. Gero apetito.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama