Basmati plovas su vištiena

Basmati plovas su vištiena

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val. 10 min.

Apie receptą

Siūlau pietums ar vakarienei išsivirti skanų, kvapnų vištienos plovą su basmati ryžiais. Šie ryžiai nuo kitų skiriasi savo aromatu, skoniu ir ilgiu. Toks plovas gaminamas daug lengviau ir greičiau nei tradicinis. Tai puiki galimybė pamaitinti visą šeimą. Galite naudoti bet kokias vištienos dalis, tačiau nepamirškite, kad vištienos krūtinėlė bus sausesnė nei kita mėsa.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Paukštiena
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Basmati ryžiai
    150 gramų
  • Vištiena
    500 gramų
  • Svogūnas (didesnis nei vidutinis)
    1 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Vanduo (karštas)
    1 stiklinė
  • Česnakai (visa galva)
    1 vnt
  • Augalinis aliejus
    15 mililitrų
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Prieskoniai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus
  • Į storadugnę keptuvę ar katilą supilkite augalinį aliejų ir pakaitinkite ant stiprios ugnies. Sudėkite juostelėmis supjaustytą svogūną ir...
    2. Į storadugnę keptuvę ar katilą supilkite augalinį aliejų ir pakaitinkite ant stiprios ugnies. Sudėkite juostelėmis supjaustytą svogūną ir morkas. Troškinkite daržoves 3 minutes.
  • Reklama
  • Vištieną supjaustykite gabalėliais ir suberkite į keptas daržoves. Pasūdykite, pabarstykite prieskoniais.
    3. Vištieną supjaustykite gabalėliais ir suberkite į keptas daržoves. Pasūdykite, pabarstykite prieskoniais.
  • Pakepinkite 10 minučių maišydami.
    4. Pakepinkite 10 minučių maišydami.
  • Reklama
  • Ryžius kruopščiai nuplaukite šiltu vandeniu ir sudėkite į vištieną, išlyginkite.
    5. Ryžius kruopščiai nuplaukite šiltu vandeniu ir sudėkite į vištieną, išlyginkite.
  • Vištienos ryžius užpilkite karštu vandeniu.
    6. Vištienos ryžius užpilkite karštu vandeniu.
  • Reklama
  • Nuplaukite česnako galvą, nupjaukite šaknį ir įsmeikite į ryžių vidurį. Uždarykite keptuvę dangčiu, sumažinkite ugnį ir nemaišydami trošk...
    7. Nuplaukite česnako galvą, nupjaukite šaknį ir įsmeikite į ryžių vidurį. Uždarykite keptuvę dangčiu, sumažinkite ugnį ir nemaišydami troškinkite plovą 25 minutes. Ryžiai ir vištiena turi būti išvirti, o vanduo turi visiškai susigerti. Nukelkite plovą nuo ugnies ir patiekite.
  • Gero apetito.
    8. Gero apetito.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai