Barščiai su raugintais kopūstais, burokėliais ir vištiena
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Pietums virti skanūs, sotūs ir labai gražūs barščiai prie stalo sukvies visą šeimą. O kad tam skirtume mažiau laiko gaminsime iš vištienos, pridėjus raugintų kopūstų. Barščiai su vištiena verdami daug mažiau laiko nei su kitų rūšių mėsa. Verdant burokėlius su mėsa, barščiai išlieka ryškūs net ir išvirus. Pridėjus pomidorų pastos ir raugintų kopūstų, nereikia pilti acto ar citrinos rūgšties. Patiekite barščius su grietine ir šviežiomis žolelėmis.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištiena300 gramų (bet kokios dalys)
-
Rauginti kopūstai230 gramų
-
Bulvės700 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Burokėliai150 gramai
-
Pomidorų pasta2 šaukštai
-
Pomidorai130 gramų
-
Česnakai2 skiltelės
-
Aliejus3 šaukštai (bekvapis ir beskonis)
-
Druskapagal skonį
-
Cukruspagal skonį
-
Žalumynaipagal skonį
-
Lauro lapas1 vnt
-
Vanduo2 litrai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nuplaukite ir nuvalykite daržoves.
-
2. Į puodą sudėkite stambiais gabalėliais supjaustytą vištieną, vieną nuluptą burokėlį ir supilkite vandenį. Viską virkite ant vidutinės ugnies, pašalindami putas, 40-45 minutes.
-
Reklama
-
3. Sultinį nukoškite, vištieną išimkite, virtų burokėlių nereikia. Jis jau atliko savo darbą.
-
4. Sultinį užvirinkite ant vidutinės ugnies. Bulves nulupkite ir supjaustykite juostelėmis ir supilkite į sultinį, virkite 20 minučių.
-
Reklama
-
5. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Svogūną susmulkinkite, morkas sutarkuokite stambia tarka, o burokėlius vidutine. Sudėkite daržoves į keptuvę ir troškinkite ant vidutinės ugnies 7 minutes.
-
6. Į keptuvę sudėkite pjaustytus pomidorus ir pomidorų pastą. Kepkite daržoves ant silpnos ugnies 2 minutes maišydami.
-
Reklama
-
7. Išspauskite raugintus kopūstus ir sudėkite į keptuvėje esančias daržoves. Išmaišykite ir troškinkite uždengę 15 minučių.
-
8. Supjaustytą vištienos mėsą sudėkite į sultinį su paruoštomis bulvėmis.
-
Reklama
-
9. Į puodą sudėkite apkeptas daržoves, smulkiai pjaustytus žalumynus ir susmulkintą česnaką. Į keptuvę sudėkite lauro lapą, virkite 5 minutes. Nukelkite barščius nuo ugnies, pagardinkite druska ir cukrumi ir leiskite pastovėti 10 minučių.
-
10. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama