Barščiai su paprika
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
25 min.
Apie receptą
Apetitą keliantys barščiai su paprikomis – idealus patiekalas pietums. Galite paruošti per 20 minučių ir pamaitinti visą šeimą, patiekdami su grietine, spurgomis ar duona. Barščiams naudojama raudonoji paprika - ji aromatinga ir sultinga. Patiekalą galima patiekti su marinuota aitriąja paprika, jei mėgstate kartaus skonį. Atminkite, kad skaniausi barščiai – antrą dieną! Patiekalas persmelktas burokėlių saldumo ir visų skonių.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Burokėliai2 vnt
-
Bulvės2~3 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Kopūstas250 gramų
-
Pomidorai3 vnt
-
Saldžioji paprika2 vnt
-
Česnakai2~3 skiltelės
-
Aliejus30 mililitrai
-
Druska0.5 arbatinio šaukštelio
-
Cukrus0.5 arbatinio šaukštelio
-
Lauro lapas3 vnt
-
Vanduo1.5 litro
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite šiuos ingredientus.
-
2. Nulupkite bulves, nuplaukite, nupjaukite pažeistas vietas, supjaustykite vidutiniais kubeliais į puodą. Ten sudėkite lauro lapus, užpilkite vandeniu ir pastatykite indą ant viryklės. Verdame ant vidutinės ugnies nuo užvirimo momento apie 15 minučių.
-
Reklama
-
3. Burokėlius ir morkas nulupkite, šaknines daržoves nuplaukite vandenyje. Sutarkuokite smulkia tinkline tarka į dubenį.
-
4. Pomidorus ir papriką nuplaukite, iš paprikos pašalinkite sėklas, nupjaudami kepures. Pomidorus perpjaukite pusiau ir išpjaukite žalius auginius.
-
Reklama
-
5. Pomidorų ir pipirų skilteles suberkite į smulkintuvą ir viską sutrinkite iki vientisos masės 1-2 minutes.
-
6. Svogūnus nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite mažais kubeliais. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, įkaitinkite ant viryklės ir sudėkite svogūnų griežinėlius. Kepkite, kol suminkštės, apie 2 minutes.
-
Reklama
-
7. Sudėkite burokėlių ir morkų griežinėlius, švelniai išmaišykite ir troškinkite dar 1-2 minutes.
-
8. Suberkite pomidorų ir paprikų masę, išmaišykite ir troškinkite apie 2 minutes.
-
Reklama
-
9. Sudėkite į puodą, kuriame virė bulvės.
-
10. Susmulkinkite šviežią kopūstą ir suberkite į puodą beveik iškart po apkeptų daržovių. Pasūdykite ir suberkite cukrų. Virkite 3-5 minutes, kol patiekalas bus paruoštas. Būtinai paragaukite ir, jei reikia, įberkite druskos. Jei norite, galite įberti 1 valg. 6% acto, jei mėgstate parūgštintą barščių skonį. Česnako skilteles nulupkite ir išplovę įspauskite į indą.
-
Reklama
-
11. Barščiai su paprikomis yra visiškai paruošti. Į juos pagal skonį galite pridėti smulkiai pjaustytų žolelių ir troškinkite dar 1 minutę.
-
12. Šiek tiek atvėsinkite ir supilkite barščius į lėkštes, patiekite su grietine. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama