Baravykai orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Ar bandėte ir keptus, ir raugintus baravykus? O kaip apie orkaitėje keptus? Ne? Būtinai išbandykite! Jie ne tik sveikesni, bet ir skanesni! Receptas puikiai tinka karštam patiekalui atostogoms. Padaryta per pusvalandį. Tereikia jaunų baravykų, svogūnų, grietinėlės, miltų, sūrio ir prieskonių.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Baravykai1 kilogramas
-
Svogūnai1 vnt
-
Garstyčios1 šaukštas
-
Grietinėlė250 mililitrų
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštai
-
Kietasis sūris200 gramai
-
Miltai1 šaukštas
-
Kmynaipagal skonį
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Žalumynaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Išrinkite mažuosius baravykus. Nulupkite, nuplaukite, sudėkite į kiaurasamtį ir leiskite išdžiūti. Nelaikykite ilgai po vandeniu, kitaip grybų skonis bus kartaus.
-
2. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
-
Reklama
-
3. Į kepimo formą supilkite alyvuogių aliejų, svogūną, grybus. Pabarstykite kmynais, druska ir pipirais. Dėl kvapo galite pridėti bet kokių aromatinių žolelių. Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių.
-
4. Kai grybai šiek tiek pasidarė auksiniai, tada pats laikas sutarkuoti sūrį ir juos pabarstyti, suberti miltus, grietinėlę ir garstyčias. Ir pašaukite į orkaitę dar 10 minučių.
-
Reklama
-
5. Dabar, kai grietinėlės padažas sustings, galite patiekalą apibarstyti petražolėmis ir patiekti! Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama