Balta žuvis šiltame garstyčių ir kalendrų padaže
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Siūlau pietums ar vakarienei paruošti greitą ir skanų žuvies patiekalą. Aromatingas padažas, su kuriuo patiekiama balta žuvis, suteiks pikantiško skonio. Naudokite šį receptą! Prie šio patiekalo tiks bet kokia balta žuvis, ypač polakas ir lydeka. Galite naudoti grūdėtas garstyčias, jei mėgstate garstyčių sėklas savo patiekaluose. Jei naudojate įprastas garstyčias, pagal skonį į padažą įpilkite cukraus. Padažu galite užpilti žuvį iš karto arba patiekti atskirai, kad kiekvienas galėtų įpilti pagal savo skonį.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Balta žuvis700 gramų
-
Kvietiniai miltai2 šaukštai
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Kalendrapagal skonį
-
Citrinos žievelė1/2 vnt
-
Garstyčios1 šaukštelis (saldžios ir aštrios)
-
Kalendra1/2 arbatinio šaukštelio (malta)
-
Vanduo25 mililitrų
-
Cukruspagal skonį
-
Citrinų sultyspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Nupjaukite žuvies pelekus, pašalinkite žvynus ir pašalinkite vidurius. Kruopščiai nuplaukite žuvį šaltu vandeniu viduje ir išorėje. Tada nusausinkite žuvį ir supjaustykite į dalis.
-
Reklama
-
3. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Žuvį pasūdykite, pipiruokite ir apvoliokite miltuose. Dėkite žuvį ir kepkite iš abiejų pusių, kol iškeps. Perkelkite žuvį į lėkštę ir uždenkite dangčiu.
-
4. Į keptuvę suberkite garstyčias, citrinos žievelę, maltą kalendrą. Smulkiai supjaustykite kalendrą, sudėkite į keptuvę, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.
-
Reklama
-
[img=5Į keptuvę supilkite vandenį ir citrinos sultis, užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. [/img]
-
6. Patiekite žuvį su padažu iškart po kepimo. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama