Balandėliai pomidorų ir grietinės padaže
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val. 30 min.
Apie receptą
Labai skanūs švelnūs, naminiai balandėliai pomidorų-grietinės padaže. Šiame recepte atskleisiu nedidelę paslaptį, kaip juos pasigaminti neverdant kopūstų. Atkreipkite dėmesį! Balandėliai – labai skanus ir sotus patiekalas. Puikus pasirinkimas šeimos vakarienei su šeima. Išbandykite, jūsų šeima tikrai bus sužavėta! Pomidorų pastą galima pakeisti kečupu arba pomidorų tyre.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Baltasis kopūstas1 vnt (vidutinė galva)
-
Malta mėsa600 gramų
-
Ryžiai80 gramų
-
Morkos1 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Adžikapagal skonį
-
Džiovinti žalumynai1 šaukštelis
-
Grietinė250 gramų (25% riebumo)
-
Pomidorų pasta90 gramų
-
Vanduo2 stiklinės
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, kol pusiau išvirs, apie 10-15 minučių. Nupilkite vandenį ir nuplaukite ryžius. Leiskite vandeniui visiškai nutekėti.
-
Reklama
-
3. Nulupkite morkas ir svogūnus. Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūną supjaustykite gabalėliais. Kepkite juos augaliniame aliejuje 5 minutes.
-
4. Nuplaukite ir nusausinkite kopūstą. Pašalinkite viršutinius ir pažeistus lapus. Įdėkite į mikrobangų krosnelę ir mikrobangų krosnelėje maksimaliu galingumu 15 minučių. Tada nuimkite minkštus lakštus. Mikrobangų krosnelėje vėl 5 minutes. Vėl nuimkite minkštus lakštus. Tęskite taip, kol turėsite norimą lapų skaičių.
-
Reklama
-
5. Sumaišykite maltą mėsą, ryžius, pusę kepto mišinio, adžiką, žoleles, druską ir pipirus. Išmaišykite.
-
6. Nupjaukite storąją kopūsto lapų dalį ir šiek tiek pamuškite.
-
Reklama
-
7. Dalį įdaro uždėkite ant plono lakšto krašto.
-
8. Sulankstykite lapą. Tą patį padarykite su visais lapeliais ir malta mėsa.
-
Reklama
-
9. Sumaišykite grietinę, pomidorų pastą, likusius keptus ingredientus ir išmaišykite.
-
10. Pusę padažo supilkite į gilų dubenį ir sudėkite į jį visus balandėlius.
-
Reklama
-
11. Likusiu padažu užpilkite balandėlius.
-
12. Uždenkite ir troškinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 90 minučių.
-
13. Balandėlius patiekite karštus.
-
Reklama
-
14. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama