Balandėliai pomidorų ir grietinės padaže

Balandėliai pomidorų ir grietinės padaže

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
2 val. 30 min.

Apie receptą

Labai skanūs švelnūs, naminiai balandėliai pomidorų-grietinės padaže. Šiame recepte atskleisiu nedidelę paslaptį, kaip juos pasigaminti neverdant kopūstų. Atkreipkite dėmesį! Balandėliai – labai skanus ir sotus patiekalas. Puikus pasirinkimas šeimos vakarienei su šeima. Išbandykite, jūsų šeima tikrai bus sužavėta! Pomidorų pastą galima pakeisti kečupu arba pomidorų tyre.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Baltasis kopūstas
    1 vnt (vidutinė galva)
  • Malta mėsa
    600 gramų
  • Ryžiai
    80 gramų
  • Morkos
    1 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Adžika
    pagal skonį
  • Džiovinti žalumynai
    1 šaukštelis
  • Grietinė
    250 gramų (25% riebumo)
  • Pomidorų pasta
    90 gramų
  • Vanduo
    2 stiklinės
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, kol pusiau išvirs, apie 10-15 minučių. Nupilkite vandenį ir nuplaukite ryžius. Leiskite vandeniui ...
    2. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, kol pusiau išvirs, apie 10-15 minučių. Nupilkite vandenį ir nuplaukite ryžius. Leiskite vandeniui visiškai nutekėti.
  • Reklama
  • Nulupkite morkas ir svogūnus. Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūną supjaustykite gabalėliais. Kepkite juos augaliniame aliejuje 5 m...
    3. Nulupkite morkas ir svogūnus. Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūną supjaustykite gabalėliais. Kepkite juos augaliniame aliejuje 5 minutes.
  • Nuplaukite ir nusausinkite kopūstą. Pašalinkite viršutinius ir pažeistus lapus. Įdėkite į mikrobangų krosnelę ir mikrobangų krosnelėje ma...
    4. Nuplaukite ir nusausinkite kopūstą. Pašalinkite viršutinius ir pažeistus lapus. Įdėkite į mikrobangų krosnelę ir mikrobangų krosnelėje maksimaliu galingumu 15 minučių. Tada nuimkite minkštus lakštus. Mikrobangų krosnelėje vėl 5 minutes. Vėl nuimkite minkštus lakštus. Tęskite taip, kol turėsite norimą lapų skaičių.
  • Reklama
  • Sumaišykite maltą mėsą, ryžius, pusę kepto mišinio, adžiką, žoleles, druską ir pipirus. Išmaišykite.
    5. Sumaišykite maltą mėsą, ryžius, pusę kepto mišinio, adžiką, žoleles, druską ir pipirus. Išmaišykite.
  • Nupjaukite storąją kopūsto lapų dalį ir šiek tiek pamuškite.
    6. Nupjaukite storąją kopūsto lapų dalį ir šiek tiek pamuškite.
  • Reklama
  • Dalį įdaro uždėkite ant plono lakšto krašto.
    7. Dalį įdaro uždėkite ant plono lakšto krašto.
  • Sulankstykite lapą. Tą patį padarykite su visais lapeliais ir malta mėsa.
    8. Sulankstykite lapą. Tą patį padarykite su visais lapeliais ir malta mėsa.
  • Reklama
  • Sumaišykite grietinę, pomidorų pastą, likusius keptus ingredientus ir išmaišykite.
    9. Sumaišykite grietinę, pomidorų pastą, likusius keptus ingredientus ir išmaišykite.
  • Pusę padažo supilkite į gilų dubenį ir sudėkite į jį visus balandėlius.
    10. Pusę padažo supilkite į gilų dubenį ir sudėkite į jį visus balandėlius.
  • Reklama
  • Likusiu padažu užpilkite balandėlius.
    11. Likusiu padažu užpilkite balandėlius.
  • Uždenkite ir troškinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 90 minučių.
    12. Uždenkite ir troškinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 90 minučių.
  • Balandėlius patiekite karštus.
    13. Balandėlius patiekite karštus.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    14. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai