Balandėliai grietinės padaže

Balandėliai grietinės padaže

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Balandėliai grietinės padaže – tradicinis patiekalas, tik balandėliai ne troškinami, o kepami orkaitėje. Tokiu atveju balandėliai bus iškepti kaimiškame grietinės padaže. Šiuo atveju švelni malta jautiena įvyniojama į minkštą kopūsto lapą ir kepama subtiliame grietinės ir svogūnų padaže. Neįmanoma apsakyti žodžiais, kaip tai skanu, tad gaminkite ir mėgaukitės. Labai rekomenduoju!

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Malta jautiena
    750 gramų
  • Svogūnai
    4 vnt (2
  • Ryžiai
    1/2 puodelio
  • Kopūstai
    1 vnt
  • Druska, pipirai
    pagal skonį
  • Saulėgrąžų aliejus
    3 šaukštai
  • Grietinė
    400 gramų
  • Vanduo
    1 stiklinė
  • Krapai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškime visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškime visus reikalingus ingredientus.
  • Ryžius išvirkite iki pusės išvirimo ir sudėkite į kiaurasamtį.
    2. Ryžius išvirkite iki pusės išvirimo ir sudėkite į kiaurasamtį.
  • Reklama
  • Smulkiai supjaustykite dvi svogūno galvutes ir pakepinkite saulėgrąžų aliejuje iki auksinės spalvos. Atidėkite.
    3. Smulkiai supjaustykite dvi svogūno galvutes ir pakepinkite saulėgrąžų aliejuje iki auksinės spalvos. Atidėkite.
  • Dabar atėjo laikas paruošti kopūstų lapus. Paimkite didelį puodą (tokį, kad į jį tilptų kopūstai), sudėkite į jį kopūstą, įpilkite šiek t...
    4. Dabar atėjo laikas paruošti kopūstų lapus. Paimkite didelį puodą (tokį, kad į jį tilptų kopūstai), sudėkite į jį kopūstą, įpilkite šiek tiek (pusę stiklinės, ne daugiau) vandens, uždėkite ant ugnies ir užvirkite. Tada nuimame viršutinius kietuosius kopūsto lapus, o kopūsto galvą dedame atgal į puodą ir verdame dar 5-10 min., kol vanduo užvirs.
  • Reklama
  • Kol kopūstai verda, paruoškite faršą. Sumaišykite maltą mėsą ir ryžius.
    5. Kol kopūstai verda, paruoškite faršą. Sumaišykite maltą mėsą ir ryžius.
  • Sudėkite keptą svogūną.
    6. Sudėkite keptą svogūną.
  • Reklama
  • Įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Įdaras paruoštas.
    7. Įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Įdaras paruoštas.
  • Paimkite kopūsto galvą, peiliu atskirkite didelius lapus.
    8. Paimkite kopūsto galvą, peiliu atskirkite didelius lapus.
  • Reklama
  • Nupjaukite kietąsias lapų dalis.
    9. Nupjaukite kietąsias lapų dalis.
  • Ant kopūsto lapo krašto tepame šiek tiek įdaro.
    10. Ant kopūsto lapo krašto tepame šiek tiek įdaro.
  • Reklama
  • Pradedame vynioti kaip parodyta nuotraukoje.
    11. Pradedame vynioti kaip parodyta nuotraukoje.
  • Užlenkiame abu kraštus.
    12. Užlenkiame abu kraštus.
  • Tada toliau vyniojame.
    13. Tada toliau vyniojame.
  • Reklama
  • Ir suvyniojame kopūstą iki galo.
    14. Ir suvyniojame kopūstą iki galo.
  • Taip turi atrodyti balandėliai.
    15. Taip turi atrodyti balandėliai.
  • Balandėlius sudedame į gilų kepimo indą.
    16. Balandėlius sudedame į gilų kepimo indą.
  • Dabar atėjo laikas padažui. Likusius 2 svogūnus supjaustykite žiedais ir pakepinkite aliejuje iki auksinės spalvos.
    17. Dabar atėjo laikas padažui. Likusius 2 svogūnus supjaustykite žiedais ir pakepinkite aliejuje iki auksinės spalvos.
  • Įdėkite grietinės, išmaišykite ir užvirkite ant silpnos ugnies.
    18. Įdėkite grietinės, išmaišykite ir užvirkite ant silpnos ugnies.
  • Kai užvirs, suberkite smulkiai pjaustytus krapus.
    19. Kai užvirs, suberkite smulkiai pjaustytus krapus.
  • Pasūdykite, įpilkite vandens, užvirkite ir virkite dar 5 minutes.
    20. Pasūdykite, įpilkite vandens, užvirkite ir virkite dar 5 minutes.
  • Balandėlius užpilame gautu padažu. Formą su balandėliais dedame į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 90 minučių (kol iškeps).
    21. Balandėlius užpilame gautu padažu. Formą su balandėliais dedame į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 90 minučių (kol iškeps).
  • Balandėlius patiekite karštus su grietinės padažu.
    22. Balandėlius patiekite karštus su grietinės padažu.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai