Balandėliai grietinės padaže
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Balandėliai grietinės padaže – tradicinis patiekalas, tik balandėliai ne troškinami, o kepami orkaitėje. Tokiu atveju balandėliai bus iškepti kaimiškame grietinės padaže. Šiuo atveju švelni malta jautiena įvyniojama į minkštą kopūsto lapą ir kepama subtiliame grietinės ir svogūnų padaže. Neįmanoma apsakyti žodžiais, kaip tai skanu, tad gaminkite ir mėgaukitės. Labai rekomenduoju!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta jautiena750 gramų
-
Svogūnai4 vnt (2
-
Ryžiai1/2 puodelio
-
Kopūstai1 vnt
-
Druska, pipiraipagal skonį
-
Saulėgrąžų aliejus3 šaukštai
-
Grietinė400 gramų
-
Vanduo1 stiklinė
-
Krapaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškime visus reikalingus ingredientus. -
2. Ryžius išvirkite iki pusės išvirimo ir sudėkite į kiaurasamtį. -
Reklama
-
3. Smulkiai supjaustykite dvi svogūno galvutes ir pakepinkite saulėgrąžų aliejuje iki auksinės spalvos. Atidėkite. -
4. Dabar atėjo laikas paruošti kopūstų lapus. Paimkite didelį puodą (tokį, kad į jį tilptų kopūstai), sudėkite į jį kopūstą, įpilkite šiek tiek (pusę stiklinės, ne daugiau) vandens, uždėkite ant ugnies ir užvirkite. Tada nuimame viršutinius kietuosius kopūsto lapus, o kopūsto galvą dedame atgal į puodą ir verdame dar 5-10 min., kol vanduo užvirs. -
Reklama
-
5. Kol kopūstai verda, paruoškite faršą. Sumaišykite maltą mėsą ir ryžius. -
6. Sudėkite keptą svogūną. -
Reklama
-
7. Įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Įdaras paruoštas. -
8. Paimkite kopūsto galvą, peiliu atskirkite didelius lapus. -
Reklama
-
9. Nupjaukite kietąsias lapų dalis. -
10. Ant kopūsto lapo krašto tepame šiek tiek įdaro. -
Reklama
-
11. Pradedame vynioti kaip parodyta nuotraukoje. -
12. Užlenkiame abu kraštus. -
13. Tada toliau vyniojame. -
Reklama
-
14. Ir suvyniojame kopūstą iki galo. -
15. Taip turi atrodyti balandėliai. -
16. Balandėlius sudedame į gilų kepimo indą. -
17. Dabar atėjo laikas padažui. Likusius 2 svogūnus supjaustykite žiedais ir pakepinkite aliejuje iki auksinės spalvos. -
18. Įdėkite grietinės, išmaišykite ir užvirkite ant silpnos ugnies. -
19. Kai užvirs, suberkite smulkiai pjaustytus krapus. -
20. Pasūdykite, įpilkite vandens, užvirkite ir virkite dar 5 minutes. -
21. Balandėlius užpilame gautu padažu. Formą su balandėliais dedame į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 90 minučių (kol iškeps). -
22. Balandėlius patiekite karštus su grietinės padažu.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą! -
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















