Baklažanai su ryžiais žiemai
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Skani mišrainė, kuri tikrai ilgai neužsibūs sandeliuke – baklažanai su ryžiais žiemai. Stiklainis tokios mišrainės tiks kaip užkandis ar garnyras prie bet kurio patiekalo. Išbandykite būtinai! Vasarinės daržovės yra labai kvapnios, todėl šis užkandžių variantas yra nepaprastai skanus. Įdėkite pipirų, pomidorų, svogūnų, taip pat šiek tiek česnako ir pomidorų sulčių. Tokį ruošinį galite pasiimti net į gamtą, pavyzdžiui, rudenį ar žiemą – atidarote dangtį ir sotus garnyras šašlykams paruoštas.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Ryžiai1 stiklinė
-
Vanduo1,5 stiklinės
-
Pomidorų sultys1,5 stiklinės
-
Baklažanai1 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Pomidorai200 gramų
-
Česnakai3 skiltelės
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Cukrus1 arbatinis šaukštelis
-
Augalinis aliejus4 šaukštai
-
Actas 9%1 šaukštas
-
Saldžiosios paprikos2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Daržoves nulupkite, nuplaukite ir nusausinkite.
-
2. Ryžius perkelkite į puodą, užpilkite pusantros porcijos vandens ir virkite ryžius, kol pusiau išvirs – 12-15 minučių ant silpnos ugnies.
-
Reklama
-
3. Saldžiąją papriką supjaustykite juostelėmis, svogūną galite susmulkinti nedideliais kubeliais.
-
4. Baklažaną taip pat supjaustykite mažais kubeliais.
-
Reklama
-
5. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite svogūnus, paprikas ir baklažanus. Kepkite 3-4 minutes ant silpnos ugnies.
-
6. Į keptuvę suberkite kubeliais pjaustytus pomidorus ir susmulkintą česnaką. Viską kartu pakepinkite kelias minutes.
-
Reklama
-
7. Į keptuvę supilkite pomidorų sultis, įberkite druskos ir cukraus.
-
8. Į keptuvę suberkite ryžius, išmaišykite ir troškinkite uždengę 25 minutes.
-
Reklama
-
9. Baigiant troškintis supilkite actą, viską išmaišykite ir išjunkite ugnį.
-
10. Stiklainį ir dangtį iš anksto sterilizuokite garuose arba orkaitėje. Užpildykite stiklainį ryžiais ir baklažanais.
-
Reklama
-
11. Stiklainį užsukite dangteliu ir apverskite aukštyn kojomis, uždenkite antklode ir palikite vieną dieną. Tada perkelkite ruošinį į sandėliuką.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama