Baklažanai su ryžiais žiemai

Baklažanai su ryžiais žiemai

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Skani mišrainė, kuri tikrai ilgai neužsibūs sandeliuke – baklažanai su ryžiais žiemai. Stiklainis tokios mišrainės tiks kaip užkandis ar garnyras prie bet kurio patiekalo. Išbandykite būtinai! Vasarinės daržovės yra labai kvapnios, todėl šis užkandžių variantas yra nepaprastai skanus. Įdėkite pipirų, pomidorų, svogūnų, taip pat šiek tiek česnako ir pomidorų sulčių. Tokį ruošinį galite pasiimti net į gamtą, pavyzdžiui, rudenį ar žiemą – atidarote dangtį ir sotus garnyras šašlykams paruoštas.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Ryžiai
    1 stiklinė
  • Vanduo
    1,5 stiklinės
  • Pomidorų sultys
    1,5 stiklinės
  • Baklažanai
    1 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Pomidorai
    200 gramų
  • Česnakai
    3 skiltelės
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus
    1 arbatinis šaukštelis
  • Augalinis aliejus
    4 šaukštai
  • Actas 9%
    1 šaukštas
  • Saldžiosios paprikos
    2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Daržoves nulupkite, nuplaukite ir nusausinkite.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Daržoves nulupkite, nuplaukite ir nusausinkite.
  • Ryžius perkelkite į puodą, užpilkite pusantros porcijos vandens ir virkite ryžius, kol pusiau išvirs – 12-15 minučių ant silpnos ugnies.
    2. Ryžius perkelkite į puodą, užpilkite pusantros porcijos vandens ir virkite ryžius, kol pusiau išvirs – 12-15 minučių ant silpnos ugnies.
  • Reklama
  • Saldžiąją papriką supjaustykite juostelėmis, svogūną galite susmulkinti nedideliais kubeliais.
    3. Saldžiąją papriką supjaustykite juostelėmis, svogūną galite susmulkinti nedideliais kubeliais.
  • Baklažaną taip pat supjaustykite mažais kubeliais.
    4. Baklažaną taip pat supjaustykite mažais kubeliais.
  • Reklama
  • Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite svogūnus, paprikas ir baklažanus. Kepkite 3-4 minutes ant silpnos ugnies.
    5. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite svogūnus, paprikas ir baklažanus. Kepkite 3-4 minutes ant silpnos ugnies.
  • Į keptuvę suberkite kubeliais pjaustytus pomidorus ir susmulkintą česnaką. Viską kartu pakepinkite kelias minutes.
    6. Į keptuvę suberkite kubeliais pjaustytus pomidorus ir susmulkintą česnaką. Viską kartu pakepinkite kelias minutes.
  • Reklama
  • Į keptuvę supilkite pomidorų sultis, įberkite druskos ir cukraus.
    7. Į keptuvę supilkite pomidorų sultis, įberkite druskos ir cukraus.
  • Į keptuvę suberkite ryžius, išmaišykite ir troškinkite uždengę 25 minutes.
    8. Į keptuvę suberkite ryžius, išmaišykite ir troškinkite uždengę 25 minutes.
  • Reklama
  • Baigiant troškintis supilkite actą, viską išmaišykite ir išjunkite ugnį.
    9. Baigiant troškintis supilkite actą, viską išmaišykite ir išjunkite ugnį.
  • Stiklainį ir dangtį iš anksto sterilizuokite garuose arba orkaitėje. Užpildykite stiklainį ryžiais ir baklažanais.
    10. Stiklainį ir dangtį iš anksto sterilizuokite garuose arba orkaitėje. Užpildykite stiklainį ryžiais ir baklažanais.
  • Reklama
  • Stiklainį užsukite dangteliu ir apverskite aukštyn kojomis, uždenkite antklode ir palikite vieną dieną. Tada perkelkite ruošinį į sandėli...
    11. Stiklainį užsukite dangteliu ir apverskite aukštyn kojomis, uždenkite antklode ir palikite vieną dieną. Tada perkelkite ruošinį į sandėliuką.
  • Skanaus!
    12. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai