Baklažanai su grybais žiemai

Baklažanai su grybais žiemai

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Pats skaniausias, apetitą keliantis ir labai sėkmingas ruošinys – baklažanai su grybais žiemai, tinkantys prie bet kokių košės, mėsos, paukštienos, žuvies patiekalų. Galima patiekti kaip šaltą užkandį ar salotas. Tiesą sakant, tokį ruošinį galite tiesiog valgyti šaukštu tiesiai iš stiklainio, jis toks skanus ir patrauklus. Renkamės bet kokius grybus, pačius pigiausius – pievagrybius. Ruošinys gerai laikomas net įprasto buto sandėliuke. Užsirašykite!

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Baklažanai
    400 gramų
  • Pievagrybiai
    300 gramų
  • Morkos
    100 gramų
  • Svogūnai
    100 gramų
  • Saldžiosios paprikos
    100 gramų
  • Pomidorų pasta
    100 gramų
  • Augalinis aliejus
    80 gramų
  • Actas 9%
    2 šaukštai
  • Cukrus
    1 šaukštas
  • Druska
    0,5 šaukštai
  • Česnakai
    3 skiltelės
  • Vanduo
    250 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Išvalykite ir nuplaukite daržoves, nusausinkite.
    1. Paruoškite visus ingredientus. Išvalykite ir nuplaukite daržoves, nusausinkite.
  • Baklažaną supjaustykite mažais gabalėliais, 30 minučių pamerkite į sūrų vandenį (3 šaukštai druskos 1 litrui vandens).
    2. Baklažaną supjaustykite mažais gabalėliais, 30 minučių pamerkite į sūrų vandenį (3 šaukštai druskos 1 litrui vandens).
  • Reklama
  • Morkas sutarkuokite, svogūną supjaustykite kubeliais, papriką supjaustykite juostelėmis.
    3. Morkas sutarkuokite, svogūną supjaustykite kubeliais, papriką supjaustykite juostelėmis.
  • Grybus supjaustykite mažais gabalėliais. Nuplaukite ir nusausinkite baklažanus.
    4. Grybus supjaustykite mažais gabalėliais. Nuplaukite ir nusausinkite baklažanus.
  • Reklama
  • Įkaitinkite keptuvę ir supilkite aliejų, sudėkite visas daržoves, kepkite 10 minučių retkarčiais pamaišydami ant vidutinės ugnies.
    5. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite aliejų, sudėkite visas daržoves, kepkite 10 minučių retkarčiais pamaišydami ant vidutinės ugnies.
  • Pomidorų pastą sumaišykite su vandeniu, supilkite į keptuvę, suberkite prieskonius ir smulkintą česnaką, troškinkite uždengę 35 minutes.
    6. Pomidorų pastą sumaišykite su vandeniu, supilkite į keptuvę, suberkite prieskonius ir smulkintą česnaką, troškinkite uždengę 35 minutes.
  • Reklama
  • Baigiant troškintis įpilkite acto, viską išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
    7. Baigiant troškintis įpilkite acto, viską išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
  • Perkelkite ruošinį į sterilius stiklainius.
    8. Perkelkite ruošinį į sterilius stiklainius.
  • Reklama
  • Stiklainius užsukite steriliais dangteliais ir apverskite aukštyn kojomis, uždenkite antklode ir palikite parai, tada padėkite į sandėliuką.
    9. Stiklainius užsukite steriliais dangteliais ir apverskite aukštyn kojomis, uždenkite antklode ir palikite parai, tada padėkite į sandėliuką.
  • Skanaus!
    10. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai