Baklažanai su grybais žiemai
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Pats skaniausias, apetitą keliantis ir labai sėkmingas ruošinys – baklažanai su grybais žiemai, tinkantys prie bet kokių košės, mėsos, paukštienos, žuvies patiekalų. Galima patiekti kaip šaltą užkandį ar salotas. Tiesą sakant, tokį ruošinį galite tiesiog valgyti šaukštu tiesiai iš stiklainio, jis toks skanus ir patrauklus. Renkamės bet kokius grybus, pačius pigiausius – pievagrybius. Ruošinys gerai laikomas net įprasto buto sandėliuke. Užsirašykite!
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Baklažanai400 gramų
-
Pievagrybiai300 gramų
-
Morkos100 gramų
-
Svogūnai100 gramų
-
Saldžiosios paprikos100 gramų
-
Pomidorų pasta100 gramų
-
Augalinis aliejus80 gramų
-
Actas 9%2 šaukštai
-
Cukrus1 šaukštas
-
Druska0,5 šaukštai
-
Česnakai3 skiltelės
-
Vanduo250 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Išvalykite ir nuplaukite daržoves, nusausinkite.
-
2. Baklažaną supjaustykite mažais gabalėliais, 30 minučių pamerkite į sūrų vandenį (3 šaukštai druskos 1 litrui vandens).
-
Reklama
-
3. Morkas sutarkuokite, svogūną supjaustykite kubeliais, papriką supjaustykite juostelėmis.
-
4. Grybus supjaustykite mažais gabalėliais. Nuplaukite ir nusausinkite baklažanus.
-
Reklama
-
5. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite aliejų, sudėkite visas daržoves, kepkite 10 minučių retkarčiais pamaišydami ant vidutinės ugnies.
-
6. Pomidorų pastą sumaišykite su vandeniu, supilkite į keptuvę, suberkite prieskonius ir smulkintą česnaką, troškinkite uždengę 35 minutes.
-
Reklama
-
7. Baigiant troškintis įpilkite acto, viską išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
-
8. Perkelkite ruošinį į sterilius stiklainius.
-
Reklama
-
9. Stiklainius užsukite steriliais dangteliais ir apverskite aukštyn kojomis, uždenkite antklode ir palikite parai, tada padėkite į sandėliuką.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama