Baklažanai, įdaryti mėsa ir ryžiais
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Patiekalas su paslaptimi – iš karto neatspėsite, kad baklažano viduje slypi nuostabus įdaras. Šis patiekalas jus nustebins savo originalumu ir puikiu skoniu. Originalus įdarytų baklažanų gaminimo būdas. Nuvalykite baklažanus ir pusvalandžiui pamerkite į pasūdytą vandenį. Tuo tarpu pakepinkite riešutus, svogūną ir česnaką. Pusę svogūno ir česnako sumaišykite su riešutais, nuplautais ryžiais ir malta mėsa, įberkite druskos ir pipirų. Įdaru įdarykite baklažanus ir sudėkite į puodą. Likusį svogūną ir česnaką sumaišykite su smulkintais pomidorais ir troškinkite 15 minučių keptuvėje, tada užpilkite ant baklažanų kartu su sultiniu. Troškinkite ant vidutinės ugnies 45 minutes, retkarčiais apversdami. Patiekite apšlakstę citrinos sultimis ir pabarstę šviežiomis žolelėmis. Skanaus!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Mėsa250 gramų
-
Kedro riešutai50 gramų
-
Baklažanai6 vnt
-
Svogūnas1 vnt
-
Pomidorai3 vnt
-
Česnakas1 skiltelė
-
Ryžiai0,5 stiklinės
-
Sultinys2 stiklinės
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Druska ir pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Nupjaukite baklažano kotelį ir peiliu bei mažu šaukštu išskobkite minkštimą. Tada gabalėlius pusvalandžiui pamirkykite pasūdytame vandenyje.
-
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir greitai pakepinkite riešutus, tada nusausinkite juos kiaurasamtyje. Likusiame aliejuje pakepinkite smulkintą svogūną ir česnaką. Įdarui sumaišykite pusę svogūno ir česnako su riešutais ir nuplautais ryžiais.
-
Reklama
-
3. Susmulkinkite mėsą ir sudėkite į įdarą. Pasūdykite, papipiriuokite ir išmaišykite.
-
4. Įdaru įdarykite baklažanus ir sudėkite į puodą. Likusius svogūnus ir česnakus sumaišykite su smulkintais pomidorais ir troškinkite 15 minučių keptuvėje, tada užpilkite ant baklažanų kartu su sultiniu. Troškinkite ant vidutinės ugnies 45 minutes, retkarčiais apversdami. Patiekite apšlakstę citrinos sultimis ir pabarstę šviežiomis žolelėmis.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama