Avinžirnių ir brokolių sriuba
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Geras skanios ir sveikos sriubos su avinžirniais ir brokoliais variantas patiks visiems tinkamos mitybos šalininkams, vegetarams ir pasninkams. Atkreipkite dėmesį į receptą! Jei norite, kad sultinys sriuboje būtų skaidrus, tuomet patartina avinžirnius išvirti atskirai ir nuplauti. Brokoliai gali būti naudojami tiek švieži, tiek šaldyti, o virimo laikas yra toks pat.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Avinžirniai200 gramų
-
Bulvės300 gramų
-
Brokoliai300 gramų
-
Pomidoras1 vnt
-
Svogūnas1 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Petražolės15 gramų
-
Lauro lapas1 vnt
-
Aliejus2 šaukštai
-
Vanduo2 litrai
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Iš anksto pamirkykite avinžirnius vandenyje, geriausia per naktį. Svogūnus, bulves ir morkas nulupkite, nuplaukite kartu su pomidoru ir petražolėmis. Jei brokoliai iš anksto užšaldyti, atitirpinkite, nusausinkite ir gerai nuplaukite.
-
2. Avinžirnius nuplaukite, sudėkite į katilą ar puodą ir užpilkite dideliu kiekiu vandens. Kad avinžirniai išvirtų greičiau, įberkite šiek tiek sodos, tada jie išvirs daug greičiau. Su soda paprastai tai trunka 15-20 minučių.
-
Reklama
-
3. Pusiau virtus avinžirnius kelis kartus nuplaukite.
-
4. Avinžirnius ir kubeliais pjaustytas bulves sudėkite į puodą, užpilkite švariu vandeniu ir virkite 5-7 minutes.
-
Reklama
-
5. Tuo tarpu keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, pakepinkite susmulkintą svogūną ir susmulkintas morkas, kol suminkštės.
-
6. Iškeptas daržoves perkelkite į puodą su bulvėmis ir avinžirniais ir virkite dar 5 minutes.
-
Reklama
-
7. Smulkiai supjaustykite pomidorą, sudėkite į puodą ir iš karto įdėkite lauro lapą. Jei jums patinka česnako skonis ir aromatas liesose sriubose, pats metas jo pridėti. Virkite sriubą 5 minutes.
-
8. Sudėkite brokolių žiedynus ir virkite paskutines 5 minutes. Proceso metu sriubą pagardinkite druska ir pipirais.
-
Reklama
-
9. Susmulkinkite šviežias žoleles, suberkite į sriubą, išmaišykite ir išjunkite viryklę. Uždenkite puodą dangčiu ir palikite pastovėti 10-15 minučių.
-
10. Po kurio laiko supilkite sriubą į dubenėlius ir patiekite su šviežia duona.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama