Avinžirniai su vištiena ir daržovėmis

Avinžirniai su vištiena ir daržovėmis

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Avinžirniai su vištiena ir daržovėmis (arba vištiena su avinžirniais ir daržovėmis, kaip jums patogiau) – Maroko nacionalinės virtuvės įkvėptas patiekalas. O jei patieksite su kuskusu, patiekalas bus visiškai autentiškas. Avinžirniai su vištiena ir daržovėmis – neįtikėtinai paprastas patiekalas (pagaminimo prasme), ir šis receptas patvirtina mano žodžius. Jei norite nustebinti draugus, šeimą ar net save nauju, neįprastu ir originaliu marokietišku patiekalu, griebkite šį receptą ir gaminkite.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištos krūtinėlė
    2 vnt
  • Avinžirniai
    200 gramų
  • Svogūnai
    1/2 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Kamieninis salieras
    1 vnt
  • Cukinijos
    1/2 vnt
  • Paprika
    1 vnt
  • Kuskusas
    1 stiklinė
  • Buljonas
    1 stiklinė
  • Druska, pipirai
    pagal skonį
  • Maroko prieskoniai
    pagal skonį (kmynai, kalendra, mėtos, cinamonas, česnakas)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Vištienos filė nuplaukite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Iš pradžių avinžirnius pamirkykite keletą valandų, o po to 1 valandą virki...
    1. Vištienos filė nuplaukite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Iš pradžių avinžirnius pamirkykite keletą valandų, o po to 1 valandą virkite verdančiame vandenyje.
  • Daržoves nuvalome ir nuplauname.
    2. Daržoves nuvalome ir nuplauname.
  • Reklama
  • Keptuvėje porą minučių pakepinkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną, tada suberkite vištienos gabalėlius. Kepkite 3-4 minutes, kol vištie...
    3. Keptuvėje porą minučių pakepinkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną, tada suberkite vištienos gabalėlius. Kepkite 3-4 minutes, kol vištiena taps balta.
  • Tada į keptuvę suberkite smulkiai supjaustytą salierą ir morkas. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant vidutinės ugnies 10 minučių.
    4. Tada į keptuvę suberkite smulkiai supjaustytą salierą ir morkas. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant vidutinės ugnies 10 minučių.
  • Reklama
  • Tada į keptuvę suberkite juostelėmis pjaustytas paprikas ir cukinijas. Troškinkite dar porą minučių.
    5. Tada į keptuvę suberkite juostelėmis pjaustytas paprikas ir cukinijas. Troškinkite dar porą minučių.
  • Į keptuvę suberkite virtus avinžirnius su nedideliu kiekiu vandens, kuriame jie buvo virti. Tuo pačiu metu pasūdykite, suberkite pipirus ...
    6. Į keptuvę suberkite virtus avinžirnius su nedideliu kiekiu vandens, kuriame jie buvo virti. Tuo pačiu metu pasūdykite, suberkite pipirus ir suberkite visus prieskonius. Troškinkite dar 5 minutes ant vidutinės ugnies, tada nukelkite nuo ugnies.
  • Reklama
  • Tuo metu paruoškite kuskusą garnyrui. Paprasta – kuskusą reikia užpilti verdančiu vandeniu (santykis 1:1). Uždenkite dangčiu, palaukite 1...
    7. Tuo metu paruoškite kuskusą garnyrui. Paprasta – kuskusą reikia užpilti verdančiu vandeniu (santykis 1:1). Uždenkite dangčiu, palaukite 10 minučių – ir kuskusas, sugėręs visą vandenį, yra paruoštas. Kalbame apie greitai paruošiamą kuskusą – tikrą kuskusą reikia virti kelias valandas, todėl tokio varianto nesvarstau.
  • Taip atrodo paruoštas kuskusas.
    8. Taip atrodo paruoštas kuskusas.
  • Reklama
  • Patiekite garnyrą ir pagrindinį patiekalą karštus. Gero apetito!
    9. Patiekite garnyrą ir pagrindinį patiekalą karštus. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai