Avietinis Zebra pyragas

Avietinis Zebra pyragas

5 (3 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Šis dviejų spalvų pyragas ne tik įspūdingas, bet ir nepaprastai skanus. Skirtingai nei klasikinis „Zebra“, jis gaminamas su aviečių įdaru, todėl pyrago pjūvyje atsiranda šviesios ir ryškiai rožinės juostelės. Toks įspūdingas šventinis pyragas gali būti gaminamas ne tik su avietėmis – puikiai tiks vyšnios (be kauliukų), raudonieji serbentai ar braškės. Reikėtų nepamiršti, kad jei naudojate šaldytas uogas, jas iš anksto reikia atitirpinti.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Avietės
    150 gramų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Saulėgrąžų aliejus
    50 mililitrų
  • Kvietiniai miltai
    100 gramų
  • Pilno grūdo kvietiniai miltai
    50 gramų
  • Grietinė
    150 gramų (15~20 % riebumo)
  • Cukrus
    100 gramų
  • Kepimo milteliai
    10 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus produktus. Avietes šiam pyragui galite naudoti tiek šviežias, tiek šaldytas.
    1. Paruoškite reikiamus produktus. Avietes šiam pyragui galite naudoti tiek šviežias, tiek šaldytas.
  • Uogas sutrinkite naudojant trintuvą.
    2. Uogas sutrinkite naudojant trintuvą.
  • Reklama
  • Perkoškite sutrintas avietes per smulkų sietelį, kad pašalintumėte sėklas.
    3. Perkoškite sutrintas avietes per smulkų sietelį, kad pašalintumėte sėklas.
  • Kiaušinius išplakite su cukrumi į šviesią, purią masę, naudojant plakiklį arba mikserį. Įmaišykite grietinę ir saulėgrąžų aliejų, atsargi...
    4. Kiaušinius išplakite su cukrumi į šviesią, purią masę, naudojant plakiklį arba mikserį. Įmaišykite grietinę ir saulėgrąžų aliejų, atsargiai sumaišykite.
  • Reklama
  • Į gautą masę įsijokite persijotus pilno grūdo miltus ir atsargiai sumaišykite iš apačios į viršų.
    5. Į gautą masę įsijokite persijotus pilno grūdo miltus ir atsargiai sumaišykite iš apačios į viršų.
  • Paruoškite mišinį iš baltų miltų ir kepimo miltelių, atskirkite 30 gramų vėlesniam įdėjimui į aviečių tyrę. Likusį mišinį persijokite į t...
    6. Paruoškite mišinį iš baltų miltų ir kepimo miltelių, atskirkite 30 gramų vėlesniam įdėjimui į aviečių tyrę. Likusį mišinį persijokite į tešlą ir išmaišykite.
  • Reklama
  • Atskirai paimkite apie trečdalį visos tešlos ir sumaišykite su paruošta aviečių tyre.
    7. Atskirai paimkite apie trečdalį visos tešlos ir sumaišykite su paruošta aviečių tyre.
  • Į aviečių masę įmaišykite anksčiau atskirtą persijotą miltų mišinį ir atsargiai sumaišykite, kol gausite vientisą tešlą.
    8. Į aviečių masę įmaišykite anksčiau atskirtą persijotą miltų mišinį ir atsargiai sumaišykite, kol gausite vientisą tešlą.
  • Reklama
  • Į paruoštą formą dėkite po 2–3 valgomus šaukštus kiekvieno tipo tešlos, pakaitomis.
    9. Į paruoštą formą dėkite po 2–3 valgomus šaukštus kiekvieno tipo tešlos, pakaitomis.
  • Kai abu tešlos tipai bus formoje, įdėkite pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C, ir kepkite 45–55 minutes, tikrindami mediniu pagaliuku....
    10. Kai abu tešlos tipai bus formoje, įdėkite pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C, ir kepkite 45–55 minutes, tikrindami mediniu pagaliuku. Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti, perkelkite į lėkštę ir, pageidaujant, papuoškite cukraus pudra ir tirštu uogų džemu.
  • Reklama
  • Supjaustykite aviečių „Zebrą“ porcijomis ir patiekite su arbata. Skanaus!
    11. Supjaustykite aviečių „Zebrą“ porcijomis ir patiekite su arbata. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai