Avietinis Zebra pyragas
5 (3 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Šis dviejų spalvų pyragas ne tik įspūdingas, bet ir nepaprastai skanus. Skirtingai nei klasikinis „Zebra“, jis gaminamas su aviečių įdaru, todėl pyrago pjūvyje atsiranda šviesios ir ryškiai rožinės juostelės. Toks įspūdingas šventinis pyragas gali būti gaminamas ne tik su avietėmis – puikiai tiks vyšnios (be kauliukų), raudonieji serbentai ar braškės. Reikėtų nepamiršti, kad jei naudojate šaldytas uogas, jas iš anksto reikia atitirpinti.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Avietės150 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Saulėgrąžų aliejus50 mililitrų
-
Kvietiniai miltai100 gramų
-
Pilno grūdo kvietiniai miltai50 gramų
-
Grietinė150 gramų (15~20 % riebumo)
-
Cukrus100 gramų
-
Kepimo milteliai10 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus produktus. Avietes šiam pyragui galite naudoti tiek šviežias, tiek šaldytas. -
2. Uogas sutrinkite naudojant trintuvą. -
Reklama
-
3. Perkoškite sutrintas avietes per smulkų sietelį, kad pašalintumėte sėklas. -
4. Kiaušinius išplakite su cukrumi į šviesią, purią masę, naudojant plakiklį arba mikserį. Įmaišykite grietinę ir saulėgrąžų aliejų, atsargiai sumaišykite. -
Reklama
-
5. Į gautą masę įsijokite persijotus pilno grūdo miltus ir atsargiai sumaišykite iš apačios į viršų. -
6. Paruoškite mišinį iš baltų miltų ir kepimo miltelių, atskirkite 30 gramų vėlesniam įdėjimui į aviečių tyrę. Likusį mišinį persijokite į tešlą ir išmaišykite. -
Reklama
-
7. Atskirai paimkite apie trečdalį visos tešlos ir sumaišykite su paruošta aviečių tyre. -
8. Į aviečių masę įmaišykite anksčiau atskirtą persijotą miltų mišinį ir atsargiai sumaišykite, kol gausite vientisą tešlą. -
Reklama
-
9. Į paruoštą formą dėkite po 2–3 valgomus šaukštus kiekvieno tipo tešlos, pakaitomis. -
10. Kai abu tešlos tipai bus formoje, įdėkite pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C, ir kepkite 45–55 minutes, tikrindami mediniu pagaliuku. Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti, perkelkite į lėkštę ir, pageidaujant, papuoškite cukraus pudra ir tirštu uogų džemu. -
Reklama
-
11. Supjaustykite aviečių „Zebrą“ porcijomis ir patiekite su arbata. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















