Aviečių keksas

Aviečių keksas

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Stulbinančiai aromatingas uogų keksas su šviežių aviečių tyrele tešloje. Šis desertas nepaliks abejingų, nes tai tikro švelnumo ir ryškaus vasariško skonio įsikūnijimas! Ruošdami tešlą šiam pyragui, pirmiausia galite užšaldyti šviežias avietes, kad būtų lengviau sutrinti. Taip pat atminkite, kad, jei reikia, ryžių miltus galite pakeisti kvietiniais miltais. Keksas bus mažiau trapus, bet tai neturės įtakos jo skoniui. Papuošimui padarykite atsitiktinį piešinį ant keksiuko paviršiaus su uogų padažu, o tada pabarstykite gaminį cukraus pudra. Tai sukurs reikiamą kontrastą.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Avietės (šviežios arba šaldytos)
    150 gramų
  • Sviestas
    100 gramų
  • Kvietiniai miltai
    100 gramų
  • Granuliuotas cukrus
    100 gramų
  • Ryžių miltai
    50 gramų
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Kepimo milteliai
    10 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikalingus ingredientus. Iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo, kad jis suminkštėtų.
    1. Paruoškite reikalingus ingredientus. Iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo, kad jis suminkštėtų.
  • Giliame dubenyje sumaišykite minkštą sviestą ir granuliuotą cukrų, po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite.
    2. Giliame dubenyje sumaišykite minkštą sviestą ir granuliuotą cukrų, po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite.
  • Reklama
  • Paruoškite dviejų rūšių miltų (kvietinių ir ryžių) ir kepimo miltelių mišinį, o tada dalimis sijodami suberkite į sviesto-kiaušinių mišinį.
    3. Paruoškite dviejų rūšių miltų (kvietinių ir ryžių) ir kepimo miltelių mišinį, o tada dalimis sijodami suberkite į sviesto-kiaušinių mišinį.
  • Blenderiu sutrinkite avietes (šiuo atveju naudojamos iš anksto užšaldytos uogos, bet tai nėra būtina) ir supilkite į tešlą, išmaišykite.
    4. Blenderiu sutrinkite avietes (šiuo atveju naudojamos iš anksto užšaldytos uogos, bet tai nėra būtina) ir supilkite į tešlą, išmaišykite.
  • Reklama
  • Gautą grietinės konsistencijos tešlą dėkite į paruoštą skardą ir kepkite aviečių keksą 170-180 laipsnių temperatūroje 45-55 minutes, pati...
    5. Gautą grietinės konsistencijos tešlą dėkite į paruoštą skardą ir kepkite aviečių keksą 170-180 laipsnių temperatūroje 45-55 minutes, patikrindami pasirengimą mediniu pagaliuku.
  • Gatavą pyragą dar 7-10 minutes palikite išjungtoje orkaitėje, tada išimkite ir leiskite visiškai atvėsti.
    6. Gatavą pyragą dar 7-10 minutes palikite išjungtoje orkaitėje, tada išimkite ir leiskite visiškai atvėsti.
  • Reklama
  • Patiekite atvėsusį aviečių keksą, jei norite, užpilkite uogų padažu ar uogiene. Keksas gavosi minkštas ir turi porėtą struktūrą, kuri aiš...
    7. Patiekite atvėsusį aviečių keksą, jei norite, užpilkite uogų padažu ar uogiene. Keksas gavosi minkštas ir turi porėtą struktūrą, kuri aiškiai matoma skerspjūvyje.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai