Aviečių keksas
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Stulbinančiai aromatingas uogų keksas su šviežių aviečių tyrele tešloje. Šis desertas nepaliks abejingų, nes tai tikro švelnumo ir ryškaus vasariško skonio įsikūnijimas! Ruošdami tešlą šiam pyragui, pirmiausia galite užšaldyti šviežias avietes, kad būtų lengviau sutrinti. Taip pat atminkite, kad, jei reikia, ryžių miltus galite pakeisti kvietiniais miltais. Keksas bus mažiau trapus, bet tai neturės įtakos jo skoniui. Papuošimui padarykite atsitiktinį piešinį ant keksiuko paviršiaus su uogų padažu, o tada pabarstykite gaminį cukraus pudra. Tai sukurs reikiamą kontrastą.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Avietės (šviežios arba šaldytos)150 gramų
-
Sviestas100 gramų
-
Kvietiniai miltai100 gramų
-
Granuliuotas cukrus100 gramų
-
Ryžių miltai50 gramų
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Kepimo milteliai10 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikalingus ingredientus. Iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo, kad jis suminkštėtų.
-
2. Giliame dubenyje sumaišykite minkštą sviestą ir granuliuotą cukrų, po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Paruoškite dviejų rūšių miltų (kvietinių ir ryžių) ir kepimo miltelių mišinį, o tada dalimis sijodami suberkite į sviesto-kiaušinių mišinį.
-
4. Blenderiu sutrinkite avietes (šiuo atveju naudojamos iš anksto užšaldytos uogos, bet tai nėra būtina) ir supilkite į tešlą, išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Gautą grietinės konsistencijos tešlą dėkite į paruoštą skardą ir kepkite aviečių keksą 170-180 laipsnių temperatūroje 45-55 minutes, patikrindami pasirengimą mediniu pagaliuku.
-
6. Gatavą pyragą dar 7-10 minutes palikite išjungtoje orkaitėje, tada išimkite ir leiskite visiškai atvėsti.
-
Reklama
-
7. Patiekite atvėsusį aviečių keksą, jei norite, užpilkite uogų padažu ar uogiene. Keksas gavosi minkštas ir turi porėtą struktūrą, kuri aiškiai matoma skerspjūvyje.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama