Aštri sriuba
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 20 min.
Apie receptą
Šiandien pietums paruošime apetitą keliančią, sočią ir šildančią aštrią sriubą, kuri ypač patiks suaugusiems. Sriubą galite patiekti su grietine, šviežia duona ir svogūnų laiškais. Aitrumą sriuboje sureguliuojame su aitriąja paprika ir česnaku, įberiame šiek tiek apynių-suneli ir kvapą suteikiančių šviežių kvapiųjų pipirų. Sultinį siūlau virti su kiauliena, į puodą įdėsime ir šiek tiek virtos rūkytos šoninės. Aštri sriuba akimirksniu sušildys ir pasotins, todėl būtinai atkreipkite dėmesį į receptą!
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vanduo1500 mililitrų
-
Kiaulienos nugarinė450 gramų
-
Soros2 šaukštai
-
Bulvės2 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Pomidorų pasta1 šaukštas
-
Česnakai3 skiltelės
-
Aitriosios paprikos1 vnt
-
Krapai10 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Malti pipiraipagal skonį
-
Chmelisuneli
-
Aliejus2 šaukštai
-
Šoninė100 gramų (virta
-
Lauro lapas3 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Mėsą dedame į puodą, įpilame vandens, įdedame lauro lapą ir užvirus 50 min. ant silpnos ugnies verdame sultinį.
-
Reklama
-
3. Kai sultinys bus paruoštas, nulupkite ir nuplaukite bulves ir nusausinkite. Bulves supjaustykite vidutiniais gabalėliais ir sudėkite į sultinį.
-
4. Tada į sultinį įberkite sorų. Virkite bulves ir sorą 20 minučių ant vidutinės ugnies.
-
Reklama
-
5. Kol bulvės verda, nulupkite svogūnus ir morkas. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite smulkia tarka. Aitriąją papriką smulkiai supjaustykite, o šoninę supjaustykite kubeliais. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite šiek tiek aliejaus, suberkite svogūnus, morkas, papriką, šoninę ir pakepinkite kelias minutes.
-
6. Toliau į keptuvę supilkite pomidorų pastą ir suneli apynius, viską išmaišykite ir viską iš keptuvės perkelkite į puodą.
-
Reklama
-
7. Susmulkinkite krapus, o česnaką sutarkuokite smulkia tarka.
-
8. Virkite sriubą dar 5 minutes, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
-
Reklama
-
9. Į sriubą suberkite česnaką ir krapus. Nukelkite puodą nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite penkias minutes. Tai viskas, patiekite sriubą prie stalo.
-
10. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama