Armėniška košė Kurkut

Armėniška košė Kurkut

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
7 val.

Apie receptą

Košė „Kurkut“ – nacionalinis armėnų virtuvės patiekalas. Jis ruošiamas iš tam tikros rūšies kviečių su mėsa. Kruopas būtinai pamirkykite, taip sutrumpės gaminimo laikas ant viryklės. Galite mirkyti per naktį, o ryte virti košę. Paimkite riebią mėsą ar vištieną, taip dribsnius bus lengviau išvirti ir, jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens. Košė patiekiama tik karšta, su stambia druska, geriausia su matsoni padažu su kalendra ir česnaku.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Soros
    1 stiklinė
  • Vanduo
    2 stiklinės
  • Vištiena
    400 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • paruoškite visus ingredientus. Pamirkykite soras 4 valandas šaltame vandenyje, porą kartų keisdami vandenį.
    1. paruoškite visus ingredientus. Pamirkykite soras 4 valandas šaltame vandenyje, porą kartų keisdami vandenį.
  • Vištieną supjaustykite gabalėliais, nuplaukite ir sudėkite į katilą.
    2. Vištieną supjaustykite gabalėliais, nuplaukite ir sudėkite į katilą.
  • Reklama
  • Ant viršaus sudėkite išmirkytus kviečius ir per vieną pirštą virš javų užpilkite vandeniu.
    3. Ant viršaus sudėkite išmirkytus kviečius ir per vieną pirštą virš javų užpilkite vandeniu.
  • Uždėkite ant vidutinės ugnies, užvirkite ir pašalinkite putas. Uždarykite katilą dangčiu ir užkurkite mažiausią ugnį. Košę troškinkite 2-...
    4. Uždėkite ant vidutinės ugnies, užvirkite ir pašalinkite putas. Uždarykite katilą dangčiu ir užkurkite mažiausią ugnį. Košę troškinkite 2-3 valandas, ji turi virti minkšta ir priminti klampią miežinę košę. Vištieną išimame iš košės, išimame kaulus, supjaustome stambiais pluoštais ir grąžiname į katilą, išmaišome ir patiekiame.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    5. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai