Armėniška košė Kurkut
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
7 val.
Apie receptą
Košė „Kurkut“ – nacionalinis armėnų virtuvės patiekalas. Jis ruošiamas iš tam tikros rūšies kviečių su mėsa. Kruopas būtinai pamirkykite, taip sutrumpės gaminimo laikas ant viryklės. Galite mirkyti per naktį, o ryte virti košę. Paimkite riebią mėsą ar vištieną, taip dribsnius bus lengviau išvirti ir, jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens. Košė patiekiama tik karšta, su stambia druska, geriausia su matsoni padažu su kalendra ir česnaku.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Soros1 stiklinė
-
Vanduo2 stiklinės
-
Vištiena400 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. paruoškite visus ingredientus. Pamirkykite soras 4 valandas šaltame vandenyje, porą kartų keisdami vandenį.
-
2. Vištieną supjaustykite gabalėliais, nuplaukite ir sudėkite į katilą.
-
Reklama
-
3. Ant viršaus sudėkite išmirkytus kviečius ir per vieną pirštą virš javų užpilkite vandeniu.
-
4. Uždėkite ant vidutinės ugnies, užvirkite ir pašalinkite putas. Uždarykite katilą dangčiu ir užkurkite mažiausią ugnį. Košę troškinkite 2-3 valandas, ji turi virti minkšta ir priminti klampią miežinę košę. Vištieną išimame iš košės, išimame kaulus, supjaustome stambiais pluoštais ir grąžiname į katilą, išmaišome ir patiekiame.
-
Reklama
-
5. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama