Apverstas pyragas su obuoliais ir moliūgais
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Kviečiu išbandyti šį deserto receptą: kaip pasigaminti apverstą pyragą su obuoliais ir [serch=moliūgais]. Šis kvapnus ir neįtikėtinai skanus naminis pyragas puikiai tiks arbatai ar net šventei. Vietoj obuolių galite naudoti ananasus (konservuotus arba šviežius) arba kriaušes. Pyragą galima patiekti šiltą, tokiu atveju ant jo uždėkite ledų kaušelį, arba atvėsusį. Iškepusį nedelsdami apverskite ant serviravimo lėkštės ir patiekite.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai2 vnt
-
Rudasis cukrus1/3 stiklinės
-
Sviestas120 gramų
-
Moliūgų prieskoniaipagal skonį
-
Miltai1/3 stiklinės
-
Cukrus2/3 stiklinės
-
Kepimo milteliai2 arbatiniai šaukšteliai
-
Druska1 žiupsnelis
-
Vanilė1 arbatinis šaukštelis
-
Moliūgų tyrė2/3 stiklinės
-
Pienas2/3 stiklinės
-
Kiaušiniai1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nulupkite obuolius, išimkite šerdis ir supjaustykite juos mažomis riekelėmis.
-
2. Ištirpinkite 60 gramų sviesto storadugnėje keptuvėje.
-
Reklama
-
3. Sudėkite obuolius į sviestą, suberkite rudąjį cukrų ir 0,5 arbatinio šaukštelio moliūgų pyrago prieskonių. Virkite obuolius ant silpnos ugnies apie 5–10 minučių, tada išjunkite ugnį.
-
4. Atskirame dubenyje persijokite miltus, suberkite baltąjį cukrų, druską, kepimo miltelius ir prieskonius.
-
Reklama
-
5. Kitame inde sumaišykite moliūgų tyrę, vanilę, pieną, 60 gramų ištirpinto sviesto ir kiaušinius.
-
6. Sumaišykite moliūgų mišinį su miltų mišiniu ir gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Paruoštą moliūgų tešlą dėkite ant obuolių keptuvėje ir išlyginkite.
-
8. Pyragą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 25–30 minučių.
-
Reklama
-
9. Išimkite pyragą iš orkaitės ir po 7–10 minučių apverskite jį ant lėkštės.
-
10. Patiekite pyragą šiltą arba šaltą.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama